banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Güvenç, Üç Yıl İçinde Şanlıurfa 3 Kat Büyüyecek
Genel Müdür Yardımcıları Güliz Öztürk ve Nadir Kabaş ile birlikte Vali Celalettin Güvenç’i ziyaret eden Ali Sabancı; Şanlıurfa’ya başlattıkları seferler hakkında bilgi verdi.

Vali Celalettin Güvenç, uçuşların hayırlı olmasını dileyerek, Ali Sabancı’nın önderliğinde hizmet veren Pegasus’un havayolları alanında marka haline geldiğini söyledi. Ali Sabancı’daki heyecanın şirketine de yansıdığını ifade eden Vali Güvenç, “Onu ilimizde görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Kendisini tebrik ediyorum ve İnşallah bunun arkası gelecektir. Daha kendisiyle konuşmadım fakat Erbil için bir uçuş ayarlanabilir. Artık bunun önü açılmıştır. Ticaret odamız ve bütün özel sektörümüzle gereğini yapacağız” şeklinde konuştu.

Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın GAP’ın başkenti olarak tanımlayarak, “Türkiye’nin sulanabilir arazilerinin yüzde 11’ini bu şehir kendi içinde barındırıyor. Bu arazilerin beşte birini sulayabiliyoruz. Bu yılsonu 700 bin dekar daha sulayacağız. Önümüzde ki üç yıl içerisinde Şanlıurfa 3 katı büyüyecektir. Bu da yolcu sayısının, ticaretin, hizmetin gelişmesi demektir. Havayolları şirketleri mutlaka para kazanacaktır bu ilden. Müşteriler de kazançlı çıkacak. Yine geçenlerde Sayın Başbakan tarafından açıklanan teşvik paketinde Şanlıurfa 6. Bölge olarak Türkiye’nin en cazip 15 il arasına girdi. Takdir edersiniz ki bu 15 il arasında bir numaralı şehir gerek hava ulaşımı, gerek kara yolu ulaşımı bakımından içinde barındırdığı avantajlar ve ayrıca limana yakınlığı, kara, demir yolu avantajlarıyla en avantajlı ildir. Yani Şanlıurfa teşvik bakımından Türkiye’nin bir numaralı ili olmuştur. Buda yeni yatırımların gelmesi anlamına geliyor” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Vali Güvenç, özel bir süt firmasının Anadolu için yatırımını Şanlıurfa’da yapacağını ve bunun için 200 dönümlük arsa verdiklerini; Şanlıurfa 3. ve 4. Organize Sanayi Bölgeleri için yer tespiti ile ilgili bugün toplantı yapacaklarını kaydetti. Şanlıurfa için çok güzel gelişmelerin eşzamanlı olarak birbirine paralel bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Vali Güvenç, “Şanlıurfa’ya Pegasus çok şey katacaktır. İnşallah Şanlıurfa da Pegasus’u mahcup etmeyecektir.  Çünkü yolcu sayısı ve ekonomik getiri tatmin edici olmalı ki şirketler yaşasın. Ben mahcup olmayacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. 

Pegasus Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise, 2 Nisan 2012 itibarıyla haftalık 4 sefer şeklinde Şanlıurfa seferlerine başladıklarını belirterek, “Biraz da geç kaldık belki şuan da haftada 4 seferle başlıyoruz. Önümüzde ki dönemde bunun tüketici talebi doğrultusunda artıracağız”

Şanlıurfa İzmir seferlerine de başlayacaklarının müjdesini veren Ali Sabancı, “Esas sürprizimiz şu havayolu taşımacılığı artık lüks olmaktan çıkıyor. Çıkmak zorunda. İnsanlar artık vardığı yerde para harcamak istiyor. Eğer Türkiye 500 milyar dolar ihracat yapan bir ülke olacaksa erişimin, ulaşımın ucuz olması lazım. Doğru kalitede, doğru fiyatta ürünümüzü Şanlıurfa halkına sunmaya devam edeceğiz. Zaten bu birliktelik böyle devam edecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ali Sabancı, Vali Celalettin Güvenç’e pegasus hava yollarına ait uçak maketini hediye etti.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.