banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Güvenç,



Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsünce, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen “2. Ulusal Antep Fıstığı ve Badem Çalışma Grubu Toplantısı”na katıldı.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Antep Fıstığı ve Bademle ilgili tanıtım filmlerinin ardından toplantının açılış konuşmalarını Enstitü Müdürü Dr. Hüseyin Arslan ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Bahçe Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Necdet Kaplan yaptı.

Necdet Kaplan, yaş ve kuru meyveyle ilgili farklı şehirlerde çalışma grubu toplantılarını sürdürdüklerini söyleyerek, bu toplantılarla çalışma gruplarında meyvenin etki analizlerini yaptıklarını belirtti. TAGEM olarak meyveye çok önem verdiklerini ancak kuru olunca öneminin bir kat daha arttığını ifade eden Kaplan, bu toplantılarda çiftçi, sanayici, kamu ve üniversiteleri bir araya getirip bir sinerji ortaya çıktığını anlattı.

Vali Celalettin Güvenç ise, tarım sektörüne yapılacak yatırımlarla Şanlıurfa’nın, tarım ve ziraatın başkenti olacağını ve sadece Türkiye’de değil Dünyanın önemli tarım merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi.

Tarım ve ziraat konusunda yürütülen bilimsel çalışmaların, çiftçilere ve bölge insanına ulaştırılması gerektiğinin altını çizen Güvenç,  “Tarımın ve ziraatın başkenti olacak, bu il. Dünyada tarımın örnek gösterilen illerinden birisi olacak. 12 milyon dekar sulanacak arazi, cennet gibi bakir toprakları var. Dolayısıyla burası gelecekte sadece Türkiye'nin değil dünyanın önemli tarım merkezlerinden birisi olacak” dedi.

Vali Güvenç, toplantıda alınacak kararlar ve yapılan çalışmaların toplantıya katılamayan çiftçilere, vatandaşlara da ulaştırılması gerektiğine dikkat çekti.

 Bu arada toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, GAP TAGEM Enstitüsü Müdür Vekili Dr. Hüseyin Arslan, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilciler katıldı.


www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.