banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Güvenç, Oda Başkanlarıyla Görüştü

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Lokantacı Köfteci ve Tatlıcılar Odasını ziyaret edip sektör temsilcileri ile bir araya gelerek; “Esnaf odası temsilcileri ile halkımızın ve esnaflarımızın sorunlarını görüşmeye devam edeceğiz” dedi.

Esnafın görüşlerinin değerlendirildiği buluşmaya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Lokantacı Köfteci ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Kaçak, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şefik Bakay, Şutim Sebzeciler Dernek Başkanı Faruk Akbaş ve oda yöneticileri ile bir araya geldi.

UNESCO Gastronomi adayı Şanlıurfa da aşçılara yönelik yeni kurs ve eğitim taleplerini değerlendiren Başkan Güvenç, Lokantacı Köfteci ve Tatlıcılar Odası esnafını için Organize sanayi bölgesinde yeni yer temini için gerekli çalışmaları başlattıklarını belirtti.

Esnaf grupların daha nezih ve modern üretim merkezlerine kavuşmak için Belediye olarak yaptıkları çalışmaları belirten Başkanı Celalettin Güvenç, “Şehrimizin sorunlarını görüşmek üzere bütün esnaf odası arkadaşlarımızla bir araya geldik. Birçok Meslek odalarını Evren Sanayi bölgesinde yeni yapılan yerlerine taşımaya çalışıyoruz. Bu bölgede 11 sektör dalındaki esnaflarımıza yer temin ettik. Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası da bu bölgede yer talebinde bulundu. Bu konu hakkında çalışıp inşallah bu bölgede yeni bir yer tahsisi çalışması başlattık. Esnaf odası temsilcileri ile halkımızın ve esnaflarımızın sorunlarını el birliği ile çözmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa yöresel yemeklerini anlatabilmemiz ve aşçılarımıza ustalık kazandırabilesi için eğitim merkezi yapmak istediklerini belirten Lokantacı Köfteci ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Kaçak; “Esnaflarımıza eğitim vererek kalifiyelendirip dünya da mutfağıyla tanınmış bir şehir haline gelebilme çalışması içindeyiz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konuda her türlü desteğe hazırız. Şanlıurfa’mız için elimizi taşın altına koymaya hazırız” diyerek Şanlıurfa mutfağına desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e plaket takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.