banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Güngör: Toprak analizleri Urfa'da yapılsın

Şanlıurfa’ya gelen Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ziraat Mühendisleri Odası (TMMOB) Genel Başkanı Özden Güngör, Şanlıurfalı mühendisler ile bir toplantı düzenledi. Toplantıda mühendisler, toprak analizlerinin il sınırları içindeki laboratuvarlarda yapılması için yasal bir düzenleme talebinde bulundu.

Şanlıurfa’daki birçok mühendisin katıldığı toplantı, TMMOB Şanlıurfa Şubesi toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda mühendislerin sorunlarını dinleyen Güngör, sorunları tarım Bakanlığına iletileceğini belirtti.

Genel anlamda günlük analiz kotasının düşük olmasının sıkıntısını yaşadıklarını belirten mühendisler, en önemli sıkıntılarının ise Şanlıurfa’daki çiftçilerin toprak analizlerini Şanlıurfa dışındaki çevre illerde bulunan laboratuvarlarda yapması olduğunu söyledi. Mühendisler, yönetmelikle herkesin kendi ilinde toprak analizini yaptırmasını zorunlu hale getirilmesi talebinde bulundu.

Urfa gibi polikültür ziraat olan yerde çiftçi beklentisinin yüksek olduğunu söyleyen Güngör, sorunların çözülmesi için gereken çalışmayı yapacaklarını söyledi.

TMMOB Şanlıurfa Şubesi Başkanı Ali Rıza Öztürkmen ise tarım kenti olan Şanlıurfa’da yaklaşık olarak 25 tane toprak analiz laboratuvarının bulunduğunu belirterek toprak laboratuvarları mühendislerinin sıkıntılarını birebir iletme fırsatı bulmalarının iyi olduğunu söyledi.

Daha sonra sorulan sorulara cevap veren Güngör, mühendislerin kendi aralarında anlaşarak yapılmasını istedikleri düzenlemeleri bir mutabakat metni şeklinde çıkararak kendilerine göndermelerini istedi. (Mehmet Demir-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.