banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Güneydoğulu ırgatlara aganigi zorluğu

PKK'nın Karadeniz'de gerçekleştirdiği kanlı eylemler, Güneydoğulu fındık işçisinin başına patladı. Onlar yerine Gürcistan'dan işçi getirilecek. Provokasyonlara karşı işçilerin kimlik bilgileri kayda alınacak

PKK'nın Karadeniz Eylem Planı doğrultusunda son aylarda peş peşe gerçekleştirdiği saldırılar yine Güneydoğulu vatandaşları etkiledi. İleri boyutta işsizliğin yaşandığı Güneydoğu illerinden yaz sezonunda güç koşullar altında Karadeniz'e fındık toplamaya gelenler için bu umut kapısı da kapandı. Cüzi ücretlerle 12 saat boyunca çalışan fındık işçileri yerine bu yıl, Gürcistan'dan işçi getirilmesi planlanıyor. Emniyet, ağustos ayında başlayacak fındık sezonu öncesi bir dizi önlem aldı. Bölgeye sızan PKK'lıların provokasyonu sonucu bölge halkının fındık işçilerine olası saldırılarına karşı çözüm bölgeden işçi getirtilmemesi oldu.
Gelecek işçiler için ise sıkı denetim uygulanacak. Fındık üreticileri çalışacak işçilerin kimlik bilgilerine önceden Tarım İl Müdürlükleri'ne bildirecek. Buradaki bilgiler valiliklere iletilecek. Amaç, etnik çatışma yaratmak isteyen PKK'lıların işçilerin arasına sızmasını engellemek.


GİRESUN'DA ZİRVE Geçtiğimiz ay Giresun'da toplanan terör zirvesinde Karadeniz'de saldırıları düzenleyen toplam 30 kişilik terörist grubun 6 ayrı tim ve 5'erli gruplar halinde hareket ettikleri tespit edilmişti. Ağırlıklı olarak Tokat, Sivas, Ordu ve Giresun illerinin kırsal alanlarında yuvalandıkları belirlenen terör örgütü üyeleri, son altı ayda 3 değişik ilde pusuya düşürdükleri 10 güvenlik görevlisini şehit etmişti.


AMAÇ OLAYLARIN ÖNÜNE GEÇMEKOrdu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı,  olumsuz bir olay yaşanmaması için titiz bir çalışma yapıldığını belirterek, 'Güneydoğu'dan gelecek işçilere her zaman olduğu gibi kapımız açık. Amacımız Güneydoğu'dan gelen işçilerin daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda fındık toplamasına öncülük etmektir. Fındık işçilerinin bütün yükümlülükleri gerek kurumumuz gerekse Tarım İl Müdürlüğü sorumluluğunda olacaktır. Uygun koşulları sağlayan tüm
işçiler gönül rahatlığıyla fındık toplama işinde çalışacak' dedi.

Önder Şuşoğlu / Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.