banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Güçlü Bir Piyasa Özeti Sizi Piyasaların Bir Adım Önüne Taşır

 Sadece gün içerisinde yaşanan gelişmelerin değerlendirmesi değil, ayrıca bir sonraki gün neler yaşanabileceğinin değerlendirilmesi de önem taşımaktadır. Genel görünüm ile birlikte gün içerisinde ne gerçekleştiği ve neler olabileceği hakkında bilgi almak için PrimeTrade tarafından hazırlanan akşam raporuna buradan bir göz atabilirsiniz.

 

Akşam raporu yatırımcılara gün içerisindeki gelişmeler hakkında sağlam bir değerleme sunmaktadır. Rapor genel olarak piyasada dalgalanmalara sebep olan en önemli ekonomik verilere değinir. Bu rapor ayrıca gün boyunca gerçekleşen herhangi bir para politikası değişikliğini de yansıtır, bu gibi spesifik değişikliklerin piyasaların üzerinde nasıl bir etki oluşturduğunu açıklar.

 

Para politikaları, Faiz oranları üzerinde değişiklik yapma yetkisi bulunan merkez bankaları tarafından kontrol edilmektedir. Bu değişiklikler ise döviz piyasalarını önemli ölçüde etkileyebilir. Faiz oranları yabancı döviz kurları üzerinde bir çok açıdan etkilidir. Ancak ilk başta faiz oranlarının ne olduğunu anlamak önem arz eder ve Forex piyasaları üzerindeki etkisini belirlenmesinden önce, neden ve nasıl faiz oranlarında değişikliğe gidildiği bilinmelidir. Bir işletme ( maddi duran varlık ve yatırımları ne büyüklükte olursa olsun)  borç verenlerden varlık ödünç alması, borç verenlerin başka bir yerde bu varlıktan elde edecekleri gelir akışından vaz geçmeleri anlamına gelir. Bu nedenle, farklı bir yatırım ve kullanım yolu ile elde edilebilecek potansiyel kaybın telefi edilmesi açısından, borç verenler ödünç alınan miktar esasına dayalı olarak borç alandan faiz ücreti almaktadır.

 Faiz ücreti, borç alan ile ilişkili risk seviyesi baz alınarak belirlenir. Tipik olarak borç alanlar değerlendirildiğinde yüksek risk, yüksek faiz oranı ve ödemesi anlamına gelir ve düşük risk de daha düşük faiz oranı ve faiz ödemesi  olarak kabul edilir. Basit şekilde bakıldığında faiz oranı, borç verenin farklı bir yerden sağlayabileceği ek getiriyi telafi etmek amacı taşımaktadır.

 

Açıkçası, yatırımcılar ve borç verenler elde edebildikleri en yüksek getiriyi almak isterler ve faiz oranları konu yatırım kararına geldiğinde önemli bir fark yaratır. Faiz oranlarının yabancı döviz kurları üzerindeki işlemlerde büyük bir etken olmasının bir sebebi budur. Değişken faiz oranları, yatırımcılar için yabancı kurlar üzerinde belirleyici etkendir.

 

Ülkeler ve kendi uyguladıkları faiz oranları ülke para birimi değerini etkiler. Döviz kurları ve faiz oranlarındaki herhangi bir değişiklik, bilinçli kararlar almak isteyen yatırımcılar için oldukça önem taşımaktadır. PrimeTrade tarafından hazırlanan akşam raporunu okuyarak, yatırımcı bütün gerekli bilgiye ulaşabilir.

 

Diğer bir önemli konu ise bir sonraki gün neler olacağını bilmektir. PrimeTrade akşam raporu, bir sonraki gün beklenen gelişmeleri ve bu gelişmeler ile birlikte potansiyel olarak öne çıkan enstrümanları sizlere sunar. Başarılı bir işlem yapmanın kilit noktası neler olabileceğini bilmek ve eğer beklentilerin dışında bir gelişme veya veri açıklaması olduğunda plan oluşturmaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.