banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Yardım Bekliyor

Yılın 9 ayında sıcak yemek yardımı, 3 ayında da kuru gıda yardımı yapan aşevi, malzeme eksikliği nedeniyle hayırseverlerin yardımını beklediklerini bildirdi.

Şanlıurfa Gönüllü Kuruluşlar aşevinde her gün binlerce kişiye sıcak yemek çıkarken, binlerce ihtiyaç sahibi aile karnını doyuruyor.

 

Şanlıurfa’daki ihtiyaç sahibi ailelere bakan gönüllü kuruluşlar aşevi, yaz aylarına az kala malzeme sıkıntısı yaşadıklarını bildirdi. Hayırseverlerin yardımlarının, ihtiyaç sahibi kişilere ulaştığı aşevi, yardımlarına devam ederken, kuruluşa yapılan yardımların azalması nedeniyle malzeme sıkıntısı yaşandığı belirtildi. Özellikle Ramazan ayının yaklaşması üzerine deponun dolu olması gerektiğini vurgulayan Ahmet Naci Halhallı, yardımların eksiksiz bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi için hayırseverlerin yardımını beklediklerini söyleyerek, “yıl boyu burada hayırseverlerin de desteğiyle ihtiyaç sahibi kişilere yardım ediyoruz. Yılın 9 ayında burada sıcak yemek yardımı yapıyoruz, 3 ay da kuru gıda yardımı yapılıyor. Hayırseverlerimizin buraya bağışladıkları kuru gıda, para ve kırmızı eti, bizler de ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Şimdi depomuzda fazla malzeme kalmadı, ramazan ayı da yaklaşıyor ve bu şekilde olursa ihtiyaç sahibi kişilere yeteri kadar yardım yapamayız. Hayırseverlerimizin bizleri ziyaret ederek, yardımlarını eksik etmemelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Kış aylarında bin 200 aileye yemek dağıttıklarını belirten Halhallı, bu sayının yaz aylarına doğru düştüğünü ancak, yine de ihtiyaç sahibi ailelerin fazla olduğunu belirtti. Kentteki ihtiyaç sahibi kişilerin ramazan ayında mağdur olmaması için yardımların artırılması gerektiğine vurgu yapan Halhallı, “yardım yapan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Sürekli yardımlar geliyor ancak, buna bağlı olarak kentte çok sayıda ihtiyaç sahibi aile var. Özellikle Ramazan ayında bu ailelerin mağdur olmaması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bizler şimdiden Ramazan hazırlığına başladık ve umarım her sene olduğu gibi bu sene de tüm ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım edebileceğiz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.