banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Balıklıgöl Kurtuluşspor Beziki Derneği Paylaşan Eller

Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi...


Doğuş Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cenk Lâçin Arıkan tarafından verilen seminere, ilgi yoğun oldu. Arıkan’ın, “Girişimcilik ve Sürdürülebilir Kalkınmanın Önemi ile bu konuda yapılması gerekenler” üzerine bilgiler aktardığı seminerde, güncel ekonomik gelişmeler ışığında geleceğe yönelik değerlendirmeler de yapıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, Şanlıurfa'nın çok büyük potansiyeli olduğunu, gün geçtikçe büyüdüğünü ve geliştiğini vurguladı. Başkan Ertekin şöyle devam etti “Buna tüm samimiyetimizle inanıyoruz ki çok büyük potansiyeli olan bir şehrimiz var,  bu potansiyeli kullanmak için harekete geçmemiz lazım. Şanlıurfa’dan hammadde akışı devam ediyor. Bu hammaddeyi işlememiz lazım. Burası çok büyük bir tarım bölgesi tarımsal gelirimiz yaklaşık 5 milyar TL, üretilen ürünleri işleyip de satsak bu rakamı ikiye hatta üçe katlayabiliriz, bunun yanı sıra turizm potansiyelimiz var, Göbeklitepe gibi bir değerimiz bulunuyor, bunların yanı sıra Hz.Adem ile Havva’nın yaşadığı var sayılan “Eden Garden’in” ilimizde olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca 11 Peygamber şehrimize ayak basmış, Hz. İsa ise ilimizi kutsamış. İşte bu potansiyelleri kullanarak kentimize değer katmalıyız. Hani derler ya; iş yapmak isteyen çaresini yapmak istemeyenler ise bahanesini bulur, bizim temennimiz bahane bulmadan iş yapmak isteyenlerin çoğalmasıdır. Bizler üzerimize ne düşerse aklımızın ve gücümüzün yettiğince size yardımcı olmaya hazırız” dedi.

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Mehmet EKİNCİ ise yaptığı konuşmada, “Girişimcilerimiz için kurum olarak hibe ve destek noktasında, 40 uzmanımızla tüm vatandaşlarımızın yanındayız, tüm konular için danışma çerçevesinde bize başvurabilirler” dedi.

Gerçekleşen seminere ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, Başkan Yardımcısı Cem Göncü, Meclis Üyesi Mustafa Işık, TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Mehmet EKİNCİ ile yaklaşık 70 davetli katıldı. Seminerin ardından ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, Yrd. Doç. Dr. Cenk Lâçin Arıkan’a teşekkür ederek gerçekleştirdiği seminerden dolayı plaket verdi.

Geçtiğimiz Ocak ayında Doğuş Üniversitesi Tanıtım Temsilcisi Mehmet Güneş’in, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin'e yaptığı ziyarette, yürütülebilecek ortak çalışmalar görüşülmüştü. Güneş ve Ertekin, Doğuş Üniversitesi’nin kaliteli akademik kadrosunun vereceği seminerlerin, aktaracağı bilgi ve deneyimlerin Şanlıurfa’nın gelişmesine önemli katkı sağlayacağı üzerinde görüş birliğine varmıştı. ŞUTSO’da düzenlenen seminer, bu işbirliğinin ilk adımı olma özelliği taşıyor.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.