banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı Şanlıurfa'daaçıldı

Bu yıl 3. Düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Danış Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve mülki amirler katıldı. Açılışta Urfalılara iki müjde verildi.

Açılışta bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Danış, tarımda teknolojiyi iyi kullanmanın önemine değinerek “Malum önceleri tarlayı karasabanla kazıyorduk. Şimdi işte az önce gördüğünüz çok teknik tarım makinaları ile mekanizasyon aletleri ile tarım yapmak durumundasınız. Bereket hikmetten doğar. Hikmet de bilgidir. Eğer siz zamanın en teknolojik aletlerine, bilgilerine sahip olabilirseniz daha fazla ürün, daha kaliteli ürün elde edebilirsiniz. Şanlıurfalı üreticilerden başkasının yapabileceğine inanmıyorum. Yeter ki Urfalı üreticimiz istesin” dedi.

Konuşmasında, çiftçilere  müjde  veren Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise   “Sadece Türkiye’de değil dünyanın hiçbir yerinde güneş, su ve araziyi bir arada göremezsiniz. Bu sadece Urfa’da var. Ama iş bununla bitmiyor. Bunlardan daha çok kazanmamız lazımdır. Eksik olan bence budur. Gıda İhtisas Sanayi bölgesinin evrak üzerinde kuruluşu tamamlandı. Bundan sonra bir 6 aylık süreçte oradaki arazi düzenlemesi yapacağız. Yani burada üretilen ürünler orada işlenecek. İnşallah Hayvancılık OSB’miz var. Bu sene sonu veya gelecek sene başında faaliyete geçerse tarımın yanında hayvancılıkla beraber 100 bin baş hayvan sadece orada yetiştirilecek. Evet, Urfa bir tarım şehri, bunun kıymetini bilelim” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa ziraat odaları adına konuşan Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, Şanlıurfa’da tarımın kendine ait  bir Fuar alanının olmayışından   sitem ederek,  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ’ye hitaben “Ziraat odaları olarak istirhamımız daha önce söz verilmiş olan tarım fuar alanımızın biran önce bitirilmesi ve bundan sonraki fuarımızın kendi alanımızda yani Büyükşehir bünyesinde kurulan kendi alanımızda yapmayı istirham ediyorum.” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise fuar alanının kendi gündemlerinde olduğunu belirterek, “Mülkiyet sorununu çözdük, Planlamayı kesinleştirdik,  Projesini bitirdik  ve İnşallah 11 Nisan’da Şanlıurfa’nın kurtuluş gününde fuarımızın temelinin atılmasını Gap Kalkınma Ajansı ile her iki kurum olarak planlıyoruz.” şeklinde cevap verdi. (Mehmet Demir-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.