banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Gıda devi Ülker, Urfa ev isotuna göz dikti
Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın 2010 Yılı Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında destek verdiği Ceylanpınar Kaymakamlığı’nın yürüttüğü proje sayesinde ilçede  ‘ev tipi isot’ tabir edilen isot çeşidi evlerden çıkıp modern tesislerde üretilmeye başlandı.

İsot’un yeni yol haritası Kaymakam Özerk Özcan ve  36 üyeden oluşan Ceylanpınar Biber Üreticileri Birliği ile Ülker Grubu’nun baharat tedarikçilerinden Atom Gıda temsilcilerinin katıldığı toplantıda ele alındı.
Kaymakam Özerk Özcan, Ceylanpınar’da ev tipi isot üretiminin öncülüğünü yapmak istediklerini belirterek, şu bilgileri verdi.

“Hedefimiz biber üretimini ilçemizin geneline yaymak istiyoruz. Bu kapsamda biber üreticileri birliği bölgedeki üreticilere 1 milyon fidenin dağıtımını yaptı. Geçen yıl tesisimizi kurup ilk üretimimizi gerçekleştirerek önemli bir aşama kaydettik. Bibere üretimi artırmak ve ev tipi isotta Ceylanpınar’ı öncü kılmak istiyoruz. İlçemizde özel sektörün ileriki dönemde benzer yatırımlar yapmasını hedefliyoruz ” 

Geçen yıl gerçekleştirilen ürünlerin yer marketlerin raflarında yer aldığını belirten Özcan, Ülker Grubu’na deneme satışlar kapsamında 1.5 ton isot sattıklarını söyledi. 

Atom Gıda Kalite Güvence Müdürü Mustafa Balta, ise firma olarak bu girişimi önemsediklerini belirterek, “Hem alım yapmak hem de tesise teknik destek vermek istiyoruz. Ev tipi isot alanında şuana kadar böyle bir tesis ile karşılaşmadık. Firma olarak Ceylanpınar İsot tesisini yakından takip ediyoruz. Gelişmeler ışığında büyük miktarlarda alımlar yapabiliriz” dedi.
(Kaynak: KKA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.