banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Sanlıurfa Başbakan

Gençlere dünyayı tanıma fırsatı sunuldu

Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Diyarbakır Valiliği işbirliği ile Diyarbakır, Şanlıurfa ve Siirt illerinden katılımcılara ERASMUS programı bilgilendirme toplantısında anlatıldı.

Programda söz alan Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Türkiye’nin AB adaylık sürecinde AB fonlarından yararlanmasının önemine işaret ederek, bu süreçte özellikle fonlara başvuru sürecindeki yoğun prosedürlere, proje hazırlama ve uygulama noktasındaki sorunlara ile merkezi/yerel kurumsal kapasitenin ve AB temas noktalarının güçlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

“Taşranın bu projelerden yararlanma imkânı daha da artacaktır”

Karakoyun,  “2014-2020 döneminde Kalkınma ajanslarının, Ulusal Ajans dışındaki diğer AB fonları ve özellikle bölgesel fonların kullanılması konusunda aracı kurum olması yönünde bir takım çalışmalar var. Eğer bu olursa, taşranın bu projelerden yararlanma imkânı daha da artacaktır diye umut ediyorum. Kalkınma Ajanslarının da bu yeni süreçte aracı kurum olabilmeleri için, Ulusal Ajans gibi diğer AB fonlarına aracılık eden kurumların tecrübelerinden faydalanmaları yönlendirici olacaktır.“ ifadelerini kullandı.

Program kapsamında bir konuşma yapan Diyarbakır Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz kaymakamlık adaylığı sürecinde İngiltere’de bulunduğunu, bu vesileyle farklı ülke yapılarını, insanları,  kültür modellerini görerek olayları daha geniş bir perspektifte yorumlayabilme fırsatı elde ettiklerini söyledi.

“Umarım faydalı olur”

Amacın bu tür programlarla bireylerin hayata bakış açılarını genişletmek olduğunu vurgulayan Güleryüz “ERASMUS programının burada tanıtılıyor olması, burada yaşayan kardeşlerimiz için Türkiye’nin Diyarbakır’dan, dünyanın da Türkiye’den ibaret olmadığını; farklı ülke ve farklı kültürleri görmeleri adına çok büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum. ERASMUS programının bilgilendirme toplantısının ilimizde düzenlenmiş olmasından ve özellikle genç arkadaşlarımızın bu programdan yararlanacak olmasından büyük mutluluk duyuyorum. Umarım faydalı olur.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.