banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Genç terzilere sertifika verildi

İş kur ve Şanlıurfa terziler odası işbirliği ile bayan terziliği ve erkek terziliği meslek dalında 40 kişinin sertifikaları terziler odasında yapılan törenle verildi.

  Şanlıurfa terziler odası başkanı sayın Numan TUĞBAY yaptığı açıklamada İş kur la beraber bugüne kadar toplam 3 kurs düzenledik ilki 2009 yılında 3 aylık 11 bayan 9 erkek toplam 20 kişiye konfeksiyon makine operatörlük kursu verildi. 2.’si ise 2010 yılında 3 er aylık süreyle 20kişi erkek terziliği 20 kişi bayan terziliği olmak üzere toplamda 24 ‘ü bayan 16 erkek olmak üzeri 40 kursiyere eğitimleri verildi. 

Her iki kursta kursiyerler başarıyla mesleği örgenmiş ve bugün sertifikalarını almışlardır.

Şanlıurfa İş kur il müdürlüğümüzün başta iş kur müdürümüz Necdet KARASEVDA olmak üzeri çalışan tüm personeline katkıların dan dolayı oda olarak minnettarız.  Yok, olmakla karşı karşıya olan mesleğimizin canlanması için işsizliği önleme adına yapılan bu kurslar oda adına ne kadar teşekkür etsek azdır özellikle bu kurslara 35 bayan kardeşlerimizin katılması ve şu an bunların bir çoğu değişik atölyelerde usta başı olarak çalışmaları bizi sevindirmiştir.

                Ayrıca 2011 yılı ocak ayından başlayarak SODES kapsamında ‘’ TERZİLİK MESLEĞİNDE EĞİTİMLE İSTİHDAMA DESTEK VERMEK’’ adlı projemiz ile eğitim vermek üzeri kayıtlarımız başlamıştır.

Bu eğitimlerde erkek ve bayan ceket eğitimi erkek bayan iç çamaşırı eğitimi ve penyenin her tür eğitimi verilecektir. Atölyemizde 42 adet son model bilgisayarlı makineler ile donatılmış ve üç ay içerisinde başarılı olacak kursiyerlere iş garantisi veriyoruz.  

Kurslarımızda bayan ve erkek olmak üzeri toplamda 40 kişiye eğitimler verilecektir. Mesleğimizin yok olduğu bir dönemde hazır giyimin revaçta olduğu atölyeciliği aşılamak ve özelikle bayanlarımızı evden çıkarıp meslek sahibi yapmak pamuk tarlalarında kızlarımız çalışmasın ilimizin tekstilde söz sahibi olması adına bir araya gelerek iş birliği güç birliği yapmalarını sağlamak ve kahve köşelerinde zaman harcayan gençlerimizi birer meslek sahibi yapmak tüm bu çalışmalarımıza destek olan başta devlet planlama teşkilatı Şanlıurfa valiliği ve mekan sorunumuzu çözen Şanlıurfa belediye başkanımız Sayın A. Eşref Fakıbaba’ ya il milli eğitim müdürlüğüne Şanlıurfa iş kur il müdürlüğüne minnet ve şükranlarımızı arz ederiz.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.