banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

GENÇ GİRİŞİMCİLER İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ



TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Asuman Yazmacı’nın işletmeciliğini üstlendiği Cevahir konukevinde gerçekleştirilen istişare toplantısına Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin, ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Atlas ile kurul üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasında yeni yönetimin yeni hedefler belirlediğini vurgulayan TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Mahmut Barut şu ifadeleri kullandı. “Yeni yönetimle birlikte bir araya gelip istişare toplantısı gerçekleştiriyoruz. Buradaki temel amacımız Şanlıurfa’ya daha iyi işler yapabilmek, iş sektörünü yükseltmek ve istihdamı sağlamaktır" dedi. ŞUGİAD Başkanı Öksüzoğlu yaptığı konuşmada ise genç girişimciler kurulunun kuruluş aşamasından bu güne geçirdiği evreleri anlattı. Başkan Öksüzoğlu şöyle devam etti “Yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum, yardımcı olabileceğimiz her konuda yardıma hazırız. Bu kurul ilimizin kalkınması noktasında önemli bir misyon yüklenmiş durumda bu konuda herkes üzerine düşeni elbette yapacak, bizlere düşen görev de olursa seve seve yapmaya hazırız” dedi.

ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin yaptığı konuşmada ilimizin 2023 hedefi konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Ertekin yaptığı sunumda şu bilgileri paylaştı “Teşvik'in olumlu rüzgarı ile Şanlıurfa'daki 2'nci OSB'ye 94 firma için yer tahsisi yapıldığını bunun da yaklaşık 6 bin kişilik istihdam ve 1 milyar liraya yakın yatırım gerçekleşti. "Bunlar ağırlıklı dışarıdan gelen yatırımlar. 1. OSB'de ise 207 firmamız var. Şanlıurfa genelinde de odamıza kayıtlı 629 imalatçı firma var. Kentimizde ölçek sorunumuz var. Arzumuz bu sorunun giderilmesi” dedi.

Ertekin, kentin kültür ve tarih varlığına da dikkat çekerek, "Göbeklitepe gibi müthiş bir kaynağımız var. Bu potansiyelimizi de doğru kullanabilecek yatırımlar yapmamız lazım. Bütün bu potansiyelleri arttıracak olan siz gençlersiniz. Bizler sizlerin her zaman yanınızdayız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu'na yaptığı katkılardan dolayı tablo hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.