banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen toz Sugeldi

Gaziantep'te şehir içi bilet fiyatları zamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi  Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığının (UKOME), otobüsler arasındaki farkı ortada kaldırmak için yaptığı düzenleme ile daha önce Özel Halk Otobüslerinde 1,50 TL olan öğrenci biletlerini 1,25 TL’ye indirdi. Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerde öğrenci ücreti 90 kuruş, indirimli bilet 1,25 TL, tam bilet ise 1,60 TL oldu. Tramvayda 50 kuruş olan öğrenci biletleri ise, 75 Kuruş’a yükseltildi.
 

UKOME tarafından 2014-192 sayılı kararı ile uygun görüldüğü düzenlemenin 01 Kasım  tarihinden itibaren uygulamaya gireceği belirtildi.
 

Yeni tarifede toplu taşıma ücretleri araçların türlerine göre; Özel Halk Otobüsü ve dolmuşlarda öğrenciler için ücret 1,50 TL’den 1,25 düşürülürken, Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerde öğrenci 90 kuruş, indirimli bilet 1,25 TL, tam bilet ise 1,60 TL oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hafif Raylı Sistem’de (tramvay) ise, öğrenci 75 kuruş, indirimli bilet 1,00 ve tam bilet 1,50 TL oldu.
 

Köy ve mahallelere çalışan (Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerde) uygulanacak olan yolcu taşıma ücretleri ise, öğrenci 1,50 TL. indirimli bilet (öğretmenler ve 60 yaş üstü) 1.75 TL., tam bilet 2.25 TL olarak belirlendi. Yavuzeli ilçesinde çalışan (Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsleri) yolcu taşıma ücretleri, öğrenci için 2.00 TL, indirimli (öğretmen ve 60 yaş üstü) 2.50 TL, tam bilet 3.00 TL’ye yükseltildi.
Havaalanı biletlerinde indirime gidildi.


 

Havaalanına çalışan ulaşım araçlarında, yolcu taşıma ücretlerinde indirime gidilerek, (Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerde) tam bilet 4,30 TL, çift kullanımlık manyetik bilet 4.30 TL olarak  belirlendi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Anahtar Kelimeler:
GaziantepZamşehir Içi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.