banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Gaziantep'te ortak komite toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Ticaret Borsası, bünyesinde barındırdığı 11 farklı meslek grubunun komite üyelerine yönelik düzenlediği yılsonu bilgilendirme ve ortak meslek komite toplantısında konuşan Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 2016 yılının borsa projelerinin iş dünyasının hizmetine kazandırılması açısından atılım ve icraat yılı olacağını söyledi.

Tiryakioğlu, yer tespiti, fizibilite çalışmaları ve hibe destekleri sağlanan Et Borsası, Hububat Emtia Merkezi ve Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk gibi ülke çapındaki projelerin Gaziantep’i çeşitli sektörlerde en az 20-30 yıl ileriye taşıyacağını ifade etti.

Ticaret Borsasının üyelerine yönelik düzenlediği tüm etkinliklerde meslek komitelerinin görüş ve önerilerinin her zaman önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Tiryakioğlu, sağlanan uyum ve sinerjinin 2016’da da katlanarak devam etmesi temennisinde bulundu.

GTB’nin bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak projeleri hakkında da bilgiler veren Tiryakioğlu, “2016 yılı içerisinde bitirmeyi planladığımız Et Borsası, Hububat Emtia Merkezi ve Antepfıstığı lisanslı depoculuk projelerimiz, şehrimize önemli bir girdi ve tarım sahasında ciddi avantajlar sağlayacak.” dedi.

Et borsası ve Et Halinin yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulacağını ifade eden Tiryakioğlu, Türkiye’nin en büyük ve en modern Et borsasını kente kazandırmak için son bir yıldır dünyanın çeşitli ülkelerinde et borsaları üzerine araştırma ve incelemeler yaptıklarını kaydetti.

Gaziantep’e özgü bir özel model üzerinde karar kıldıklarını aktaran Tiryakioğlu, “Kurulacak olan Et Hali ve Et Borsası, şehirde tüketilen et kalitesinin artmasına ve üretimin hijyenik ortamlarda yapılmasına önemli katkı sağlayacak. Proje tamamlandığında kentimiz et konusunda en az 50 yıl sorun yaşamayacak sağlıklı bir yapıya kavuşmuş olacak.” diye konuştu.

 GTB tarafından yürütülen Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk Projesi hakkında da bilgiler veren Tiryakioğlu, İpek Yolu Kalkınma Ajansı (İKA) ile müşterek yürütülen projenin protokolünün bu ay içerisinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katıldığı programla imza altına alındığını dile getirdi.

10 bin tonluk antepfıstığı lisanslı depoculuk projesinin bütçesinin toplam 13 milyon 900 bin TL tutarında olduğunu kaydeden Tiryakioğlu, “İKA‘nın destekleriyle yürüttüğümüz bir diğer projemiz olan Antepfıstığı Mükemmeliyet Merkezi de yaklaşık 2 milyon TL bütçeli bir çalışma olacak. Bu projenin de aynı şekilde yüzde 75’i İKA, yüzde 25’i borsamız tarafından karşılanacak.” ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK desteği ile 2 milyon Euro bütçeli birde Gaziantep Fıstık İşleme Pilot Tesisi kuracaklarını aktaran Tiryakioğlu, kurulacak tesisin yer ve binasının borsaları tarafından tesis edileceğini kaydetti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.