banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Gaziantep'te 6 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi

Gaziantep’in merkez Şehitkamil ilçesi Girne mahallesinde bir eve düzenlenen baskında, evin bir odasında tenekelere doldurulmuş 6 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi. Yağların, zeytinyağı aroması kullanılarak ve tenekelere zeytinyağı etiketi yapıştırılarak piyasaya sürülmesinin planlandığı öğrenildi.

Zabıta Dairesi Başkanı Ömer Yalım, evde bulunan şüpheli 5 Suriyeli hakkında işlem başlatıldığını belirterek, “Bir mahalle arasında ve bir evin içerisinde vatandaşın sağlığını hiçe sayarak, böyle bir şeyin organize edilmesi makul bir şey olarak görülemez. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ekiplerimiz de geldi, beraber çalıştık. Yağ üzerinde çalışma yaptık, ama şu an için ne yağı olduğunu belirleyemedik. Bu yağları vatandaşa zeytinyağı aroması katıp, etiket yapıştırarak yedirmeye çalışan insanlarla ilgili gerekli işlemleri yaptık.” dedi.

İnsan sağlığını hiçe sayan bu tür girişimleri gıda terörü olarak değerlendiren Yalım, gıda fırsatçılarının önüne geçmek için aralıksız çalıştıklarını, vatandaşlara da,  zeytinyağı diye satılan ürünlere karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu. (İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.