banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Garanti Bankasından hırsızlık!

Bankaların “hesap işletim ücreti” gibi adlar altında müşteri hesaplarından kestiği paraların “hırsızlık olduğu” tescillendi. Bir vatandaş, Garanti Bankasının hesabından “hesap işletim ücreti” adı altında kestiği parayı Kaymakamlık Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı aracılığı ile geri aldı.

Bankalar halkın parasını gasp etmeye devam ederken, bir vatandaş hakkını geri almayı bildi. Sakaryada Adem Yalçın adlı bir vatandaş, Doğuş Grubuna ait Garanti Bankasının hesabından “hesap işletim ücreti” adı altında kestiği parayı geri almak için giriştiği hukuk mücadelesini kazandı. Böylelikle bankaların “hesap işletim ücreti” gibi adlar altında müşterileri hesaplarından kestiği paraların “hırsızlık olduğu” resmen tescillenmiş oldu.

GARANTİ KARARA RAĞMEN DİRETTİ AMA…
Garanti Bankası, müşterisi Adem Yalçının hesabından “hesap işletim ücreti” adı altında 29 TL kesti. Adem Yalçın da haksız, hukuki hiçbir dayanağı bulunmayan bu kesintinin iade edilmesi için Adapazarı Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına müracaat etti. Başvurusu oybirliği ile lehine karara bağlandı. Garanti Bankası buna rağmen parayı ödememekte diretti. Adem Yalçın yılmayarak, avukatını devreye soktu ve avukatı kararı icraya taşıdı. Adem Yalçının avukatı 29 TLyi masrafları ile birlikte iade aldı.

İYİ NİYETTEN UZAK, HAKSIZ ŞART NİTELİĞİNDE
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığının kararı şöyle: “Sözleşmede şikayet konusu Hesap İşletim Ücretinden bahsedildiği fakat miktarının yazılı olmadığı, sözleşmenin vergi, komisyon ve masrafa ilişkin hükümler bölümünün 3.2 maddesinin 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun madde 6 gereği müzakere edilmeyen, iyi niyet kurallarına aykırı haksız şart niteliğinde olduğu, bankanın zaten müşterinin hesabında bulunan parayı kullanabildiği ve vadesiz hesaplarda bu kullanım karşılığı müşteriye herhangi bir ödemede bulunmadığı ve hesapta para bulunması sebebiyle raporlama ve bulundurma maliyetinden dolayı talep edilebilecek bir ücret hakkı bulunamayacağından talebin kabulüne, bankanın yıllık işletim ücreti adı altında tüketiciden tahsil ettiği 29.00 TLnin iadesine, kararın taraflara tebliğine oy birliği ile karar verildi.”

SİZ DE HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA BAŞVURUN
Adem Yalçın adlı vatandaşın hukuk zaferi diğer mağdur vatandaşlar için de bir yol, bir emsal teşkil edebilecek. Bankaların hesaplarından “hesap işletim ücreti” adı altında kesinti yapması halinde tüm kaymakamlıklarda bulunan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına müracaat ederek, haklarını arayabilirler.

 

 

 

 

width=765

haber: habervaktim.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.