banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

GAP’a 36 GAP kitaplığı köşesi oluşturuldu
olarak 9 GAP ilindeki Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine, Tarımsal Araştırma Enstitüleri ile pilot bölgelerdeki Ziraat Odası Başkanlıkları, Ziraat Mühendisleri Odaları ve Sulama Birlikleri olmak üzere GAP Bölgesinde 36 kurum ve kuruluşa 36 GAP kitaplığı köşesi oluşturdu.

Çeşitli konularda kitap ve eğitim filmlerinden oluşan kitaplığın ve Şanlıurfa’daki Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ziraat Odası Başkanlığındaki teslim törenine GAP BKİ Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz, Proje görevlisi İsmail Gümüş, GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi Teknik Destek Ekibi Ekip Lideri İbrahim Hakkı Gürbüz ve Şanlıurfa Ekip Lideri Dr. Cabir Helaloğlu katıldı.

Kurum-kuruluş ve çiftçi örgütlerinin kapasitelerinin artırılması konusunda GAP-TEYAP Projesinin yapmış olduğu faaliyetlerden birisi de bu kurumlarda birer GAP köşesi oluşturulması olduğu belirten GAP BKİ Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz, buraların GTHB’ nın yanı sıra diğer kaynaklardan elde edilen kaliteli ve güncel tarımsal yayınlarla donatılmasıdır. Açıkgöz,” Böylece gerek buralarda çalışan teknik elemanlar ve gerekse bu kurum ve kuruluşların üye ve ziyaretçileri güncel tarımsal bilgilere kolayca ulaşma imkanına kavuşmuş olacaklardır. Bu kapsamda oluşturulan GAP köşelerin bir kısmına doğrudan çiftçi-eğitim-yayım faaliyetlerinde kullanılmak üzere GTHB’ nın hazırladığı 60 CD’ lik zirai eğitim filmleri seti ile, teknik elemanların İngilizce öğrenip ilerde yabancı bilimsel yayınları takip edebilmeleri açısından 70 CD’ lik bir İngilizce Eğitim Seti eklenmiştir.

GAP-TEYAP Projesinin bu faaliyeti kapsamında; GTHB, Hasad Yayınları, Zirai Araştırma Enstitüleri ve bilim adamlarının hazırladığı 3.000’ e yakın muhtelif kitap ile İngilizce ve Zirai Eğitim Filimleri Setleri GTHB’ nın 9 İl Müdürlüğü, Tarımsal Araştırma Enstitüleri ile pilot bölgelerdeki Ziraat Odası Başkanlıkları, Ziraat Mühendisleri Odaları ve Sulama Birlikleri olmak üzere GAP Bölgesinde 36 kurum ve kuruluşa dağıtılmıştır. Oluşturulan bu köşelere uygun görülecek yeni kitap-cd alımları ile yeni GAP köşeleri oluşturulması faaliyetlerine önümüzdeki dönemlerde GAP-TEYAP Projesi kapsamında devam edilecektir.”dedi.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.