banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Gap Tarımsal Eğitim ve Yayım; Doğru sulamayı öğretcek
GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Harran, Dicle, Ankara ve Çukurova üniversitelerinden çok sayıda akademisyen ile Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerince verilecek eğitimler, 28 Kasım ile 2 Aralık 2012 tarihleri arasında Dedeman Otel'de gerçekleştirilecek.

Valilik basın bürosundan yapılan açıklamada yarın saat 9:00'da başlayacak eğitim programına Vali Celalettin Güvenç'in katılacağı söylendi.

Sulamaya açılmış ve açılacak alanlarda tarımsal eğitim ve yayım hizmetlerinin etkinliğinin artırılmasını hedefleyen projeyle, bu konuda hizmet veren başta çiftçi örgütleri olmak üzere kurum ve kuruluşların kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Suyun etkin kullanımı ve adilane dağıtımı başta olmak üzere katılımcılara "toprak, bitki ve su ilişkileri, bitkilerin su tüketim kapasitesi, sulamanın planlaması, planlı su dağıtımı, drenaj, toprak muhafaza ve toplulaştırma" gibi konularda da detaylı bilgiler verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.