banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

GAP Tarımsal Eğitim Merkezinin Açıldı

Açılış kurdelesini Vali İzzettin Küçük ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbeddin Arzu; Ankara’dan Şanlıurfa’ya gelen Bakanlık bürokratlarıyla birlikte kesti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna başvuran çiftçilere yüzde elli hibe ile temin edilen traktörlerin anahtarları teslim edildi.

 

Anahtar teslim törenini ardından 12 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulan GAP Tarımsal Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan 529 kişilik konferans salonunda düzenlenen programa geçildi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayarak katılımcılara sinevizyon gösteriminin sunumuyla devam etti.

 

Sunumun ardından yapılan açılış konuşmaları sırasında konuşan Vali İzzettin Küçük; çok önemli bir eseri hizmete çiftçilerin hizmetine sunduklarını dile getirerek, tesisin bundan sonra Şanlıurfa’ya bolluk getireceğini kaydetti. Açılan tesisin bölgeye yapılan tarımsal yatırımları budan böyle daha da değerlendireceğini de sözlerine ekleyen Vali Küçük, tarım ve hayvancılık sektörünün bu tesisle birlikte gerçek bir beyne kavuştuğunu ifade etti.

 

Konuşmasının sonunda Vali İzzettin Küçük açılışı gerçekleştirilen tesiste emeği geçenlere teşekkür ederek: “Başta Sayın Bakanımız Mehdi Eker olmak üzere tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor; tesisin ilimize, bölgemize ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” sözleriyle kürsüden ayrıldı.

 

Konuşmaların ardından GAP Tarımsal Eğitim Merkezinin yapımında emeği geçenlere Vali İzzettin Küçük tarafından birer teşekkür plaketi verildi. Açılışı yapılan tesisin 12 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edildiği ifade edilirken; tesiste 529 kişilik konferans salonu, otuzar kişilik beş adet derslik, 48 kişilik çift kişilik oda, sekiz adet süit oda, 150 kişilik açık kafeterya, 300 kişilik havuz başı restoran ve 180 araçlık otoparkın yer aldığı belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.