banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

GAP Havaalanı’na memur alınacak
Başkan Ertekin gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verdi “Üyelerimizden gelen başvurularda;  Şanlıurfa GAP Havaalanı’nda gümrük memurunun bulunmamasının çeşitli sıkıntılara yol açtığı ifade edilmektedir. Gümrük personelinin bulunmayışından dolayı, transit yolcuların gümrük işlemleri yüzünden çevre illere yönlenmeleri, ilimizin yolcu potansiyelini olumsuz etkilemektedir. Ayrıca Hac ve Umre zamanlarında Akçakale Sınır Kapısından  gümrük personelinin gelmesi yönünde uygulanan geçici çözümde de sıkıntılar yaşanmakta, personelinin Akçakale-Ş.Urfa gidiş-geliş’i nedeniyle iş ve zaman kaybı meydana gelmektedir. Yurt dışı bağlantılı uçuşlarla   ilimize gelen/giden iş adamlarımız ve gurbetçilerimizin gümrük muhafaza hizmetlerini yürütmek amacıyla Şanlıurfa GAP Havaalanı Dış Hatlar Terminali’ne gümrük memuru kadrosunun tahsis edilerek personel istihdamının sağlanması  hususunu takdirlerinizi arz eder, saygılar sunarım”.

Başkan E.Sabri Ertekin’ in gönderdiği yazıya Şanlıurfa Valiliği’nden cevap geldi. Şanlıurfa Valiliği’nden gelen cevabi yazıda ise “GAP Havaalanı’nda yurtdışı bağlantılı uçuşlarda ilimize gelip giden işadamı ile gurbetçi vatandaşlarımızın gümrük muhafaza hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi amacıyla Şanlıurfa GAP Havaalanı Dış Hatlar Terminalinde daimi olarak gümrük memuru kadrosu tahsis edilerek, personel istihdamı sağlanacak şekilde yeniden yapılandırılması, Valiliğimizce uygun mütalaa edilmektedir” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.