banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Öğrenci

Fıstık mahsulü geçen yıllara göre 3 kat arttı

Birecik’te önceki yıllarda soğuk vurmasından dolayı Antep fıstığı mahsulünün az olduğunu belirten çiftçiler, bu yıl ki hasadın önceki yıllara göre 3 kat arttığını söylediler.

Antep fıstığının önceki yıllarda soğuk vurmasından dolayı fıstık hâsılatının beklenen den çok az olduğunu söyleyen çiftçi Mehmet Yıldırım, 10 dönüm fıstıklıkta 2 yıl önce 65 kilo, geçen yıl ise yaklaşık 2 yüz kilo fıstık mahsulü olduğunu, bu yıl ise aynı fıstıklıkta 6 yüz kilo mahsul elde ettiğini söyledi.

Yıldırım, Antep fıstığı ile geçimini sağlayan çiftçilerin, önceki yıllardaki kayıplarından dolayı yetkililerin yardımda bulunmaması ile ilgili başka geçim kaynağının olmadığını bundan dolayı çok zor günler geçirdiklerini ifade etti. Yıldırım, bu konuda devletin fıstık sahiplerinin sorunlarını araştırmasını ve zararlarının karşılanması gerektiğini dile getirdi.

Yıldırım ayrıca Antep’in ismi ile ünlenen fıstığın daha çok Şanlıurfa topraklarında yetişmekte olduğunu değindi.

Çiftçi Hasan Coşkunkan ise bu yılki mahsulün geçen yıllara göre daha verimli olduğunu söyledi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.