banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Fıstık ile ilgili eylem planı hazırlanacak…


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Mehdi Eker’in başkanlığında düzenlenen toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Gaziantep Milletvekilleri ve bürokratlar katıldı.
Antep Fıstığının dünyadaki ve ülkemizdeki durumunun değerlendirildiği toplantıda, Antep Fıstığının üretimi, ticareti, ihracatı ve tüketimi konularında yapılabilecekler ele alındı.Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şellide Antep Fıstığının dünyadaki durumu hakkında toplantıya katılan heyete bilgi verdi.Antep Fıstığı yetiştiriciliğinde sektör temsilcilerinin önerilerinin de dikkate alındığı görüşmede ürün miktarı, piyasa ihtiyaçları, üreticilerin ve üretim durumu  ile fıstığın kalitesinin  artırılması konusunda kısa, orta ve uzun vadeli eylem planı hazırlanmasına karar verildi. Bu amaçla bir de çalışma grubu oluşturuldu.
Çalışma grubunun hazırlayacağı eylem planı, sektör temsilcilerinin de önerileri dikkate alınarak önümüzdeki günlerde Gaziantep’te düzenlenecek sektör toplantısında değerlendirilecek.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılacağı toplantıda, Bölge milletvekilleri, ilgili Birlikler Antep Fıstığının geleceği ile ilgili görüşlerini belirtecekler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.