banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Fıstığın kabuğundan biyoenerji üretilecek

 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldığı 5. Türkiye Enerji Zirvesinde yaptığı konuşmada, Gaziantep fıstığının kentin en büyük nimeti olduğunu belirterek, Antep fıstığını yeşil altına dönüştürerek enerji sektöründe de yeni bir alternatif üretmeyi  planladıklarını söyledi.


Dünyada kentlerin yarıştığına dikkati çeken Şahin, “Kendi şehrimizin bütün enerji kaynaklarını kullanmak en temel stratejimizdir. Bir enerji üretimini başlattık. Bunu da yeterli bulmuyoruz. Şu anda yeni Büyükşehir kanunu ile bütün sınırların Büyükşehir olmasından dolayı  kapasiteyi yüzde 100 artıracak yeni teknolojiyi çıkaracak şekilde yolumuza devam ediyoruz. Şehrimizin enerji mastır planını hazırlıyoruz.”şeklinde konuştu

 

Güneş enerjisini en iyi kullanan şehirler hedefine ulaşmayı önemsediklerini ifade eden Şahin, “Türkiye'de solar otoparkı ilk kez Gaziantep'te yapılıyor. TÜBİTAK ile yapılan çalışmada yaş kabuğun üzerindeki metan gazını yönetebilme ve burada bioenerji üretebilmeyi planlıyoruz. Antep fıstığını yeşil altına dönüştürerek enerji sektöründe de yeni bir alternatif üretme planlaması içerisindeyiz. Kendi şehrimizin bütün enerji kaynaklarını kullanmak en temel stratejimizdir.”ifadelerini kullandı.


2010'da katı atıktan enerji üretmeye başladıklarını söyleyen Şahin, “Katı atıktan enerji üretim kapasitesini artırmayı hedefliyoruz. Kapasiteyi yüzde 100 artıracak çalışmalar yapıyoruz. Doğalgazla çalışan otobüslerimiz var ve  bunun yaygınlaştırılması gerekiyor. Solar otoparkı gerçekleştiren ilk şehiriz. Güneş enerji santrali ile ilgili fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Organize besi bölgesinde hayvan atıklarından biyogaz üreteceğiz.”dedi.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.