banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Fındık yarı fiyatına düştü

Türkiye genelinde 30 Mart 2014’te yaşanan don olayı, stokçuların fındıkları depolaması ve fiyatlarda yaşanan yüzde 100 artış tüketicinin cebini yakmış, buna bağlı olarak talepler de azalmıştı. Kuruyemiş satıcıları ise tezgâhlarındaki fındık reyonlarını kaldırmıştı.

Önceki sene yaşanan don olayından sonra fındık fiyatlarının 65-80 TL arası olduğunu belirten kuruyemişçiler, yeni sezonun açılmasıyla fındık fiyatlarının 35-40 TL’ye kadar indiğini belirttiler.

“80 TL’ye satılan fındık, 40 TL’ye kadar düştü”

Bu yıl fındık hasadının bereketli olduğunu belirten kuruyemişçi Ahmet Başaran, şunları söyledi: “Kuruyemiş piyasasında genel anlamda bir durgunluk var. 30 Mart 2014’te yaşanan don olayı yüzünden fındıklar soğuktan zarar gördü ve verim az oldu. Bu yüzden stokçular fırsattan istifade ederek piyasadaki fındıkları stokladılar. Fındıklar peyderpey piyasaya yüksek fiyatlarla sunuldu. Bundan dolayı biz satıcılar da fındık reyonlarını kaldırdık. Yeni sezonda fındık bereketli başladı. Fındık fiyatları şimdiden yüzde 50 geriledi. Fındığın kilo fiyatı 40 TL’ye kadar düştü. Fındık hasadı bitmediği için fındık fiyatlarında daha da düşüş bekliyoruz.” dedi.

Geçen seneyle bu yılın fındık fiyatlarını kıyaslayan Başaran, “Kabuklu fındık geçen sene 20-25 TL iken bu sene 15-17 TL arası satılıyor. Fındık içi geçen sene 65-80 TL arasıyken bu sene 35-40 TL arasıdır. Fındık fiyatlarında düşüş olduğundan çerez içinde özellikle fındığa rağbet var.” dedi. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.