banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Filipin Ticaret Odası üyelerinden ŞUTSO'ya ziyaret

Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği KALİDA ile Filipinler Ticaret Odası’nın işbirliğiyle organize edilen gezi programıyla Türkiye’ye gelen Filipin Ticaret Odası Üyeleri, Şanlıurfa’ya gelerek ŞUTSO’nun konuğu oldu.

 

 Türkiye ve Şanlıurfa’yla iş hacmi ve kültürel bağların güçlendirilmesi noktasında ön bilgi edinmek üzere kentimize gelen Filipinli üyeler sabah kahvaltısında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın misafiri oldular. Gerçekleşen ziyarete KALİDA yetkililerinin yanı sıra, ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Yıldırım, İ.Halil Tepe, Bekir Atlas, Kadir Kılıçoğlu katıldı. Şanlıurfa ziyaretiyle, iki ülke arasındaki iş hacminin gelişmesine katkı sağlanacağı vurgulandı. Daha sonra Şanlıurfalı işadamları ve ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya gelen heyet, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi noktasında, fikir alışverişinde bulundu.

 

Yapılan görüşmelerin ardından bir açıklama yapan ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, “Filipinli işadamlarını Şanlıurfa’da ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek iki ülke arasındaki ticareti pekiştirmek istediğini vurguladı. Ertekin açıklamasına şöyle devam etti: “Sınırların kalktığı, vizelerin olmadığı bir dünya’ya doğru gidiyoruz. Yükselen teknolojik imkânlara bağlı olarak iletişim ve etkileşim oldukça hızlı. İşte bu nedenle işadamlarının yurt dışına açılımını sağlamak, iş bağlantısı yapmak durumundayız. Dün Çin’li uzmanları ağırladık, bugün ise siz değerli Filipin’li dostlarımızla beraberiz. İşte bu globalleşen dünya kavramının getirdiği en önemli sonuçlardan biridir. Fiziksel olarak çok uzak olsak da iş ve ticaret yapabilmekteyiz” dedi.

 

Filipinler'den gelen Heyetin Başkanı Sami Şahinduran ise, ülke ekonomisi hakkında genel bir bilgilendirme yaptı. Filipinler'in Türkiye ile arasındaki iş hacmini geliştirmek, kültürel bağları da güçlendirmek istediklerini ifade etti. Bölge hakkında, daha önceden sınırlı bir bilgiye sahip olduklarını ancak, düzenledikleri gezi sayesinde çok etkilendiklerinin altını çizen Şahinduran, ekonomik iş birliği yapılmasında fayda olacağını söyledi.

 

Programda, Filipinli misafirlere, Şanlıurfa’nın ekonomisi hakkında da bir sunum yapılarak Şanlıurfa’nın önemli ticari işletmelerini tanıtıldığı tanıtım filmi izlendi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.