banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Faturalar ikiye katlandı

Büyükşehir statüsüne kavuşan Şanlıurfa'da yeni su faturaları vatandaşları tedirgin etti. Büyükşehir Yasası ile birlikte meskenlerden metreküp başına atık su bedeli ilgili yönetmelikler gereği fiyatlar su faturalarına yansıdı.30 Mart 2014 seçimlerinin ardından gelen faturalar yüksek meblağlı olunca konu ile ilgili Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (ŞUSKİ) 31 Mart 2014 tarihinde Büyükşehir yasası ile birlikte bir kurulduğu hatırlatılan açıklamada; "Kurumumuz kurulduğu tarihten itibaren İlimizdeki meskenlerde kullanılan suya herhangi bir zam yapılmamıştır. İlimizdeki kullanılan suyun birim fiyatı olan 1.10 kuruş olarak halen devam etmektedir. Büyükşehir Yasası ile birlikte meskenlerden metreküp başına atık su bedeli ilgili yönetmelikler gereği zorunlu kılınmıştır. İlimizde rutin 30 günde bir okunan su sayaçları bu ay 40 - 45 günde okunmuştur. Su faturalarındaki meblağ o yüzden fark etmiştir." denildi.
 
Çevre illerdeki Büyükşehir Belediyelerinin su ve Atık su bedellerinin de belirtildiği açıklamada Şanlıurfa'ya bağlı bazı ilçelerdeki su tüketim bedelinde sabit fiyat uygulamasına gidildiği ifade edildi.

Suya yeni bir zam söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada devamla şöyle denildi: "Kurumumuzun elinde olmayan nedenlerle oluşabilecek aksamalar dışında, okuma düzeninde herhangi bir değişiklik yoktur. Faturalar sayaç işaretinin tespiti neticesinde oluşturulmaktadır. Abonelerimizin mağdur edilmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir." Gap Gündemi/İLKHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.