banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Eyyüpoğlu: Pamuk desteklemesi Ramazan öncesi ödensin

Başkan Eyyüpoğlu konuyla ilgili olarak Bakan Çelik’in TEDAŞ’a talimat vermesini rica etti.

Şanlıurfalı 19 Bin 634 pamuk çiftçisi Ramazan ayı öncesi Pamuk desteklemelerinin ödenmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik’in imzasını bekliyor.açıklamada bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, icmallerin imzalandığını ve artık topun bakanlıkta olduğunu belirtti. Başkan Eyyüpoğlu’nun bir de ricası vardı. Eyyüpoğlu cazibe sulama yapan ve TEDAŞ’a borcu olmayan çiftçinin desteklemesinin bloke edilmemesi için Bakan Faruk Çelik’in talimat vermesini rica etti.

592 MİLYON 93 BİN TL ŞANLIURFA’YA CANSUYU OLACAK
Ramazan ayı öncesi 19 Bin 634 pamuk çiftçisinin 592 Milyon 93 Bin TL ödenmesini beklediğini dile getiren Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, ‘Bugün Pamuk desteklemeleri için icmalleri imzaladık. Ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderdik. Şu anda 19 Bin 634 pamuk çiftçimize 592 Milyon 93 Bin TL ödenmesi bekleniyor. Artık Top Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik’tedir. Kendisinden ricamız bir an önce icmallerle ilgili kararı imzalayıp Ramazan Ayı öncesi pamuk destekleme paralarının çiftçimizin banka hesabına aktarılması sağlamasıdır.’ Dedi.


CAZİBELİ SULAMA YAPAN ÇİFTÇİNİN SUÇU NE?
Cazibeli sulama yapan ve TEDAŞ’a hiçbir borcu olmadığı halde desteklemesi bloke ola çiftçilerin mağdur edilmemesi için Başkan Eyyüpoğlu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik’ten ricada bulundu. Başkan Eyyüpoğlu ricasında şu sözlere yer verdi; “Çiftçilerimizin bir diğer isteği ise cazibe sulama ile tarım yapan çiftçimizin destekleme hesaplarına bloke koyulmamasıdır. Ricamız Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in TEDAŞ’a bu yönde talimat vererek çiftçimizin mağdur olmasının önüne geçmesidir. Elektrik ile sulama yapan ve borcu olan çiftçilerimizin blokeleri makul kabul edilebilir. Ancak cazibe sulama yapan ve TEDAŞ’a borcu olmayan çiftçimizin desteklemelerine bloke koyulmamamsını rica ediyorum. “

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.