banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Esnaflar Şanlıurfa’da Biraraya Geldi
Hilton Otel’de gerçekleştirilen Bölge Başkanlığı olağan genel kuruluna açılış törenine Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Zeynep Karahan Uslu ve Yahya Akman, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Genel Kurul toplantısına Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifleri Genel Başkanı A. Kadir Akgül ve daire amirleri ile üyeler katıldı.

Burada bir konuşa yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, dünyada ciddi bir ekonomik kriz olmasına rağmen Türkiye’de her sektörün trendinin yükseldiğini ifade ederek, “Turizmde böyle, ihracatta böyle, tarımda böyle, hizmet sektöründe böyle ve Avrupalı kıskanıyor. 10-15 yıl önce imrenerek baktığımız, komplekse kapıldığımız Avrupa, Amerika şimdi onlar diyorlar ki; ‘füze gibi yukarı çıkıyorsunuz’ diye. Çok şükür bunu yakaladık" dedi.

KOSGEB, Bilim teknoloji Bakanlığı’nın projesi olanlara önemli oranlarda karşılıksız kredi imkânları sunduğunu anlatan Vali Güvenç, “Takip etmiyoruz. Ar-Ge eksiğimiz var.  Dünyada kredinin çoğunu küçük esnaf alıyor. Türkiye’de seksen yıldır aksi vardır. Kredinin çoğunu büyük müteşebbis alıyor. Siz alamıyorsunuz. Hükümet bu durumu düzeltmek için uğraşıyor” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Kadınlar ve çocukların ufku gelişsin diye Başbakan Erdoğan’ın Sodes projesi başlattığını söyleyen Vali Güvenç, “SODES ile 164 milyon dolar kaynak aktarıldı. Kadınlar ve çocukların ufku gelişsin nitelikli olsunlar diye. Biz de bir şeyler yapacağız. Siz de çırağınıza, kalfanıza eğitim vereceksiniz. Kendimizi yenilemezsek, etrafımıza bakmazsak, bir araya gelmezsek, sermayemizi birleştirmezsek sorunlarımız artar. Sorunun kendimizle ilgili kısmını görüp üzerine cesaretle üstüne gitmemiz lazım” şeklinde konuştu.

TESKOMP Genel Başkanı A. Kadir Akgül ise, Türkiye’de esnafa sunulan imkânların iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “10 yıl öncesine kadar kredi almakta çok zorlanan esnaf ve sanatkâra artık doğrudan kredi veriliyor. Her esnaf bu fırsatları, kendi bütçesi ölçüsünde iyi değerlendirmelidir” dedi. 

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde, kullanılan 55 oyun tamamını alan Mehmet Emin Varan, yeniden başkanlığa seçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.