banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Esnafa işsizlik maaşı geliyor

İşsiz kalan işçiye belli şartlarda çalışmadığı dönemde geçimine katkı sağlamak için 659-1318 lira arasında değişen tutarlarda 'işsizlik parası' ödeniyor. İşsizlik parası devletin kasasından çıkmıyor, 'İşsizlik sigortası Fonu'ndan karşılanıyor. Yani daha önce işçiden alınarak bir havuzda toplanan paradan ödeniyor. Aynı sistem şuan dükkânını kapatan, zor durumda kalan esnaf için de uygulanacak.

 

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, esnafın talebi üzerine harekete geçen Maliye ve Çalışma Bakanlıkları farklı seçenekleri masaya yatırmış durumda. Buna göre, esnafın ödediği Bağ-Kur sigorta priminden yüzde 2 işsizlik sigortası primi kesilecek. Devlet de buna belli oranda katkı sağlayacak. Normalde işsizlik sigortası için SSK'lı bir çalışanın aylık brüt kazancı üzerinden yüzde 1, işveren yüzde 2, devlet de yüzde 1 oranında prim ödüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.