banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Esnafa bir darbe de sigorta şirketlerinden geldi

 Batman’da 6-7 Ekim’de PKK/HDP yandaşlarının çıkardığı olaylarda işyeri yakılan ve yağmalanan esnafa bir darbe de sigorta şirketlerinden geldi. Yakılıp, yağmalamalara karşı işyerini sigortalatıp güvence altına almak isteyen esnaf, sigorta şirketlerinin terör olayları yüzünden sigorta yapmamasından dolayı bir kez daha mağdur duruma düştü.

Her an çıkabilecek olaylara karşı işyerini güvence altına almak isteyen ayakkabı işletmecisi Cuma Çınar, işyerini sigorta yapmak için gittiği sigorta şirketinden aldığı red cevabıyla neye uğradığını şaşırdı.

Sigorta şirketlerinin terör olayları nedeniyle Batman’daki işyerlerini sigorta yapmadığını ve bu yüzden mağdur duruma düştüklerini belirten Çınar, sigorta yapan bazı şirketlerin de çok yüksek ücret istediğini söyledi.

“Esnafın suçu ve günahı ne?”
Daha önce sigortasının olmadığını ama olası bir olayda işyerini güvence altına almak için sigorta yapmak istediğini ifade eden Çınar, “Batman’da çıkan olaylardan sonra işyerimi güvence altına almak için bazı sigorta şirketlerine gittim ama bana terör olayları yüzünden sigorta yapmadıklarını söylediler. Sigorta şirketleri bu bölgeye artık güvenmedikleri için sigorta yapmıyorlar. Esnafın suçu ve günahı nedir? Bizler de işyerlerimizi güvence altına almak istiyoruz. Sigorta yapan bazı şirketler var ama onlar da fiyatları çok yüksek tutuyor. Bizim kazancımız nedir ki tüm parayı sigorta şirketlerine verelim. Yetkililerden buna acilen bir çözüm bulmasını istiyoruz.” dedi.

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız sigortacı Süleyman Bozkurt, terör olayları nedeniyle sigorta şirketlerinin bölgeye güvenmediği için artık işyerlerine sigorta yapmadıklarını dile getirerek olayların herkesi mağdur ettiğini vurguladı.

“Şirketler Güneydoğu’da işyerleri ve araçları sigortalatmıyor”
Sadece işyerleri değil araçların da sigortasını yapmadıklarını sözlerine ekleyen Bozkurt, “Çıkan olaylardan sonra sigorta şirketleri Güneydoğu’da işyerleri ve araçlara sigorta yapma olayına girmiyor. Bu yüzden bizler de sigorta yapamıyoruz. Olaylardan önce hiçbir sıkıntı yoktu. Ama ne zaman bu olaylar oldu şirketler bundan sonra sigorta yapmama kararı aldı. Sigorta yapanlar da fiyatlarını çok yüksek tutuyor.” ifadelerini kullandı.

Olan yine esnafa ve halka oldu
Hatırlanacağı üzere, kentte çıkan olaylarda Valilik tarafından verilen resmi rakamlara göre 160 işyeri zarar gördü. Birçok kamu binası kullanılmaz hale geldi. Araçlar yakılıp, dershaneler ve büyük alışveriş merkezleri adeta talan edilmişti. Günlerce çıkan olaylar yüzünden işyerini açamayan kimi esnaf ise iflasın eşiğine geldi.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.