banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Esnaf çıkamayınca, Kapaklı pasajını onarıyor
Şanlıurfa’nın en eski iş hanlarından ve İstanbul Tahtakale pasajından sonra Türkiye’nin en büyük ikinci pasajı konumunda olan kapaklı pasajının esnafı el ele verip bir araya gelerek kapaklı pasajının bakım ve onarımını üstlendi. İlk etapta dış cephe yenileme çalışmaları başlatılırken şu ana kadar yaklaşık 360 bin TL’lik masraf yapılmış durumda.



Kapaklı pasajının bakım ve onarım çalışmaları devem ederken kapaklı pasajı esnafı dernek başkanı Metin Öncel yaptığı açıklamada kapaklı pasajının Şanlıurfa’nın en eski iş hanlarından biri olduğunu ve yıllardır bakım yapılmadığını esnaf olarak kendilerinin bir araya gelerek onarım ve bakım çalışmalarını başlattıklarını belirtti.



Öncel ‘’ Şanlıurfa her yönüyle tarihi bir kent yer yıl on binlerce turist gelip gitmekte kapaklı pasajı esnafı olarak hem müşterilerimiz hem de kente gelen turistlerimiz o eski manzarayla karşılaşmasın diye bu çalışmaları başlattık. Kapaklı pasajı İstanbul Tahtakale pasajından sonra Türkiye’nin en büyük ikinci pasajı durumundadır bizlerde bunu da göz önüne alarak pasajı olması gerektiği gibi güzel bir hale getirmeye çalışıyoruz’’. Dedi

GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.