banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Eski ev eşyaları geri dönüşümle ekonomiye kazandırılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013 yılında yürürlüğe giren ‘Atıkların geri dönüşümü’ uygulaması ile eski beyaz eşyalar ekonomiye kazandırılıyor.

Hem tüketiciye hep üreticiye kar ettirecek uygulama kapsamında Diyarbakır’daki firmalar düzenledikleri kampanya kapsamında eski beyaz eşyaları topluyor.

Topladıkları beyaz eşyaları geri dönüşüm fabrikalarına gönderdiklerini ifade eden firma muhasebecisi Seyfi Elhatsarı, “Uygulama gereği her firma belli miktarda geri dönüşüme malzeme kazandırmalıdır. Firmalar yaptıkları kampanya kapsamında eski beyaz eşyaları topluyor. Bu kampanyalar genelde yıl sonuna doğru olur. Bizler de burada gelen eski beyaz eşyaları burada toplayıp, Eskişehir ve Bolu’daki geri dönüşüm fabrikalarına gönderiyoruz. Türkiye genelinde yıllık 100 bin ton civarında eski beyaz eşya geri dönüşüme kazandırılıyor. Bu rakam satılan ürün miktarına göre değişiyor.” dedi.

Tüm eski beyaz eşya ürünlerini geri dönüşüme kazandırdıklarını dile getiren Elhatsarı, firmaların sattıkları ürünlerin yarısına kadar piyasadaki eski ürünleri toplama zorunluluğunun bulunduğunu söyledi. (M.Hüseyin Temel – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.