banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Ertekin'den ilginç tespit; Urfa'da iş yapmak isteyene...

Büyükelçi James Larsen’i makamında ağırlayan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ertekin Büyükelçi James Larsen’e Şanlıurfa’yı anlattı. Ertekin, Tarihin en eski şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’nın, Hz. Âdem ve Hz. Havva’nın Habil – Kabil olayının ardından sonra yaşadığı, bilinen ilk buğday tarımının yapıldığı dolayısıyla çok uzun bir geçmişe ve tarihi değerlere sahip bir yer olduğunu ifade etti.

 

Başkan Ertekin ilimizin potansiyelleri hakkında ise şunları kaydetti: “İlimiz tarımsal üretimiyle öne çıkan, ülkemizin sulanabilen arazilerinin % 11’ine ve yıllık yaklaşık 3 milyar dolar tarımsal gelire sahip olan bir il. Son yıllarda üretilen tarımsal ürünlerin işlenmesinin ve katma değerlerinin arttırılması adına sanayileşme çalışmalarımız yoğunluk kazandı. Özellikle tekstil, gıda ve tarım aletlerisanayinde oldukça hızlı bir gelişim süreci yaşanmakta.İlimizin yaş ortalaması 18.7, devletimizin özellikle emek yoğun sektörler için uyguladığı teşvik ve destekler var.Bu konuda tarım sektöründe ileri teknolojiye sahip olan Avustralya ile karşılıklı iş birliği oluşturabiliriz. Ortadoğu’ya yakınlığı ve Gümrük Birliği kapsamıyla da bir cazibe merkezi konumunda olan Şanlıurfa’da iş yapmak isteyene iş çok“ dedi.

 

Şanlıurfa’ya bir eğitim projesi kapsamında ve ilk kez geldiklerini ifade edenBüyükelçi Larsen iseTürkiye ile Avustralya arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini, Türkiye’nin ve Avustralya’nın güçlü olduğu alanlarda işbirliği yapılabileceğini söyledi.Büyükelçisi James Larsen şöyle devam etti: “ Avustralya, Türkiye’ye nazaran çok genç bir ülke, yaklaşık 200 yıllık bir geçmişe sahip. Avustralya’da iyi potansiyel ve iyi fikirler var fakat maliyet bilhassa işgücü maliyeti yüksek olduğu için uygulama biraz problemli. Avustralya’nın özellikle tarım teknolojileri konusunda önemli çalışmaları var, bu konuda işbirliği gerçekleştirilebiliriz. Ülkelerimiz arasında işbirliğinin geliştirilmesi için yatırımcıların ülkelerdeki potansiyelin anlatılması gerekiyor, yani yatırımcılar iş olanaklarından haberdar olmalı ancak o zaman bir işbirliği gerçekleştirilebilir” dedi.

 

Gerçekleşen ziyarette Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Halil Akkaya ve İbrahim Uludağ, Meclis Üyeleri Mehmet Günak ile Şehmuz Demirel hazır bulundu. Yaklaşık 45 dakika süren ziyaret karşılıklı hediyeleşmenin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.