banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi MİLGEM Korvet Projesi Şifaiye Medresesi

Ertekin: Turizmde 55 bin kişiye iş

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ŞUTSO)Sabri Ertekin, Şanlıurfa'nın turizm potansiyelinin yakalaması durumunda sektörde 55 bin kişinin istihdam edilmesinin beklendiğini söyledi. ŞUTSO Başkanı Ertekin, turizmdeki kapasitenin artırılması ve potansiyelin iyi kullanılması durumunda da yıllık turizm gelirinin 500 milyon dolara ulaşmasının mümkün olacağını ifade etti. Şanlıurfa'nın şu an ki yatak kapasitesinin 2 bin olduğunu kaydeden Ertekin, Özellikle 5 yıldızlı tesislere ihtiyaç olduğunu, yatak sayısını 8 bine ulaştırılması durumunda ve mevcut potansiyelin değerlendirilmesiyle, turizmdeki kazancında, istihdamında katlanacağını dile getirdi

ŞUTSO Başkanı Ertekin, Şanlıurfa Valiliğinin önderliğinde turizmle ilgili yürütülen çalışmalarda ŞUTSO'ya da turizm bölgesindeki esnafın eğitimi ve turizmciyle iletişimi ve Şanlıurfa'yı hatırlatan hediyelik eşya üretimi konusunda görev verildiğini belirtti. Bunun yanı sıra Şanlıurfa'ya gelen turistlere hediyelik eşyalar hazırlanması konusunda da oda olarak çalışmalar yapacaklarının atını çizen ŞUTSO Başkanı Ertekin, bu görevinde Ticaret Sanayi Odasına verildiğini meclis üyelerine anlattı.

Diyarbakır Şanlıurfa kalkınma Ajansının Şanlıurfa'daki projelere düşecek hibe katkı payının yaklaşık 12 milyon lira olduğunu meclis üyelerine aktaran Ertekin,"Bu paranın yüzde 40'ı turizm altyapısı ile hazırlanacak projeye hibe verilecek. Yüzde 60'ı ise yine turizm ağırlıklı projeler için verilecek. Turizm bizim için çok önemli. Bu alanda sıkıntımız var. Şanlıurfa'ya gelen turistleri bir gün değil de en az üç gün burada tutmamız gerekiyor. Bunun içinde çalışmalarımızın olması lazım. Bu konu da kafa yarmamız gerekiyor."dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.