banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Ertekin, SGK Primi İndirimi Talep Etti

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile ilimiz milletvekillerine “SGK Primi İşveren ve İşçi Hissesi Desteği Uygulamasında Değişiklik” hakkında bir yazı gönderdi.

Başkan Ertekin, ilimizin cazibe merkezi olduğunu ve son teşvik sisteminde alınan teşvik belgesi ve istihdam sayısı ile yatırım tutarını aktardığı yazısında şu ifadelere yer verdi: “Yeni Teşvik Sistemine göre oluşturulan 6. Bölgede yer almasından dolayı ilimiz cazibe merkezi haline getirmiştir. Yeni Teşvik Sistemi ile birlikte 2012 yılında ilimizde 100 adet Teşvik Belgesi alınmış ve 555.561.270,00 TL tutarında yatırım ile 6.021 kişilik istihdam teşvik belgesine bağlanmıştır.



Firmalar yatırım döneminde de üretime geçebilmekte ve personel çalıştırmaya başlayabilmektedirler.  Firmaların bu desteklerden ancak teşvik belgesini kapatıp, tamamlama vizesini almasından sonra faydalanabilmesinden dolayı, firmalar çalıştıracakları personelin SGK işçi ve işveren hissesi paylarını ödemek durumunda kalmaktadırlar. Bu da özellikle finansman ihtiyacının en fazla gereklilik arz ettiği yatırım döneminde firmalara ekstra bir yük getirmektedir. Firmalar da bu destekten bir an önce yararlanabilmek adına ilk öngördükleri yatırımların tamamını gerçekleştirmeden belge kapatma işlemlerine başvurabilmektedirler.



Örneğin 300 kişilik teşvik belgesi almış olup yatırım döneminde 100 kişi çalıştıran bir firmanın kişi başı SSK Primi İşçi ve İşveren Hissesi Payı toplamının yaklaşık 325 TL olduğu düşünülür ise teşvik belgesini kapatana kadar her ay 100*325 = 32.500 TL SGK'ya ödeme yapmak zorunda kalacaktır. Bu da problemin ne kadar önemli olduğunun açık bir göstergesidir.



Teşvik kapsamında yararlanılacak olan SGK Primi İşveren ve İşçi Hissesi Payı desteklerinin yatırımın uygulama döneminde faydalanılmasını sağlayacak gerekli düzenlemelerinin yapılması hususunu, Takdirlerinize arz eder, saygılar sunarım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.