banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Ertekin; Pamuk ipliği üreticileri mücadel etmeliler

Ertekin; Pamuk ipliği üreticileri piyasa ile mücadele edebilmeli

 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin Şanlıurfa’da Pamuk ipliği üreticilerinin ithal iplik karşısında yaşadığı sıkıntıların giderilmesi hususunda yetkili mercilere yazı gönderdi.

 

ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin Şanlıurfa’nın pamuğa dayalı tekstil sanayisinde cazibe merkezi olduğunu ve bu olgu’nun Suriye’den gelen ithal iplikle gölgelendiğini,  işletmelerin haksız rekabetle karşı karşıya kaldığını vurgulayarak bu durumun neden olduğu sorunların giderilmesi için Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Devlet Bakanları Hayati Yazıcı, Zafer Çağlayan, Dış Ticaret Müsteşarı Ahmet Yakıcı ve Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız’a bir yazı göndererek sorunlara çözüm bulunması için talepte bulundu.

                                                                                                 

 

Başkan Ertekin göndermiş olduğu yazıda şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’deki pamuk üretiminin yarıya yakını ilimizde gerçekleşmektedir. Özellikle pamuğa dayalı tekstil sanayi yatırımları açısından Şanlıurfa cazibe merkezidir. GAP’ın başkenti konumunda bulunan ilimizde 21 adet pamuk ipliği fabrikası bulunmaktadır. Genellikle Suriye’ye dışarıdan gelen ve orada Suriye malıymış gibi gösterilen iplik ülkemize ithal edilmektedir.  Uygulanan antidamping böylece delinmektedir. Gelen ucuz ithal iplikle, pamuk fiyatlarının yüksekliği nedeniyle maliyeti yükselen yerli ipliğimiz rekabet edememekte bu nedenle 12 adet iplik fabrikamız faaliyetini sürdürememektedir. Bu da istihdam kaybına yol açmaktadır. Pamuk ipliği üreticilerimizin piyasa ile mücadele edebilmelerinin, ürünlerini değerlendirebilmelerinin sağlanması yönünde çözüm üretilmesi hususunu takdirlerinize arz eder, saygılar sunarım” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.