banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Ertekin; Hızlı tren istiyoruz

Ulaştırma Bakanlığınca 2023’te Anadolu’nun birçok şehrine “hızlı tren” planlandığı kamuoyuna açıkladı. Bir çok il plana dahil edilirken Şanlıurfa dahil edilmemişti.

Bu haber üzerine Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, “Hızlı Tren” projesine Şanlıurfa’nın da dâhil edilmesi için Başbakan R.Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve GAP’tan sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’a yazı göndererek konuyla ilgili taleplerini iletti.

 

Bu projede Şanlıurfa’nın yer almadığından dolayı ziyadesiyle üzgün olduğunu belirten ŞUTSO Başkanı Ertekin: “Ulaştırma Bakanlığınca 2023’te Anadolu’nun birçok şehrine “hızlı tren” planlanmaktadır. Bu şehirler arasında yakın komşularımız Gaziantep ve Diyarbakır yer alırken 1.663.000 nüfusuyla Güneydoğunun en büyük illerinden biri olan, Türkiye sıralamasında 9. sırada yer alan Şanlıurfa’nın yer almaması bizleri ziyadesi ile üzmüştür. Cumhuriyetin yüzüncü yılında birçok sevindirici gelişmeler kaydeden ülkemizin hızlı tren hedefinin 2023 yılına kadar yapılacak hızlı tren güzergâhına, çok büyük nakliyenin yapıldığı Mersin-İskenderun Liman’ı-Şanlıurfa-Habur hattının eklenmesi şehrimizin ve bölgemizin rekabet gücünü arttıracaktır”.

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.