banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Ertekin: “Günümüzde rekabet şartları çok ağır ve acımasız”
Bu çalışmalardan en önemlisi fizibilite çalışmaları tamamlanan OSB’den farklı güzergâhlara demiryolu bağlantıları.

 

 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) nakliyat ve ulaşım problemine demiryolu hattının çare olacağını belirterek “Günümüzde rekabet şartları çok ağır ve acımasız, OSB’ye acilen bir demiryolu hattının gelmesi gerekiyor” dedi.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Ertekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere, günümüzde rekabet şartları çok ağır ve acımasız, nakliyede demiryolu ile karayolu arasında neredeyse yüzde 50 fark var. Onun için OSB’ye acilen bir demiryolu hattının gelmesi gerekiyor. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Şanlıurfa için demiryolu çok önemli sağ olsun sayın valimiz de bu konuyu önemsiyor, gündem maddelerimizden birisi de bu madde. Bu konuyla ilgili çalışmaları Valilik ve Kalkınma Ajansı da destekliyor. Ayrıca güzergâhlar üzerinde bulunan belediyeler ve diğer kurumlar da çalışmalara katılacak. Hem OSB’de bulunan firmaların hammadde alışlarındaki nakliyat avantajlarını yakalamak için hem de Şanlıurfa’da üretilen ürünlerin ihraç edilmesi noktasında rekabet gücünü arttırmak için demiryolu hattının bir an önce yapılması gerekiyor. Nakliyat noktasında oluşan problemlere ancak demiryolu bağlantısı çare olur. İlk başta nakliyat amaçlı demiryolu bağlantısını için çalışacağız, daha sonrada esas hedeflerimizden birisi olan hızlı tren bağlantıları için çalışmalara başlayacağız. Konuyla alakalı olarak önümüzdeki günlerde Vali Celalettin Güvenç ile Ankara’ya giderek konunun takipçisi olacağız” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.