banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Urfa Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray

Ertekin; Eski Yatırımcı Cezalandırılmasın!
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E Sabri Ertekin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, ilgili bakanlıklara ve ilimiz milletvekillerine yeni teşvik paketi ile ilgili birer yazı göndererek düzeltilmesi gereken iki konuyu paylaştı.

Başkan Ertekin 6. Bölgeye dâhil olan ilimizde, daha önce yatırım yapan firmaları da kapsaması ayrıca bu teşvikin miktara bağlı olmaksızın belli bir süreyle revize etmek şartıyla uygulanması ya da istihdamı yüksek olan sektörlerde sermayenin bir katsayı ile çarpılarak teşvik süresinin cezbedici bir süreye çıkarılması gerektiğini vurguladı

ŞUTSO Başkanı Ertekin yazsında şu ifadelere yer verdi: “Yeni açıklanan teşvik paketinde şehrimizi 6.bölgeye aldığınız için teşekkür ederiz.  Ancak, tebliğlerde düzeltilmesi gereken iki konuyu arz ediyorum.

1) Yeni yatırımlarda işverenin asgari ücretin sadece net kısmını ödemesi güzel, firmaya kişi başına 410 TL katkı sağlıyor. Örneğin 350 kişi çalıştıran firmaya ayda 143.500 TL avantaj sağlamaktadır. Ama daha önceden şehrimizde kurulmuş aynı tesis bundan yararlanamamaktadır. Mevcut SGK desteği 2012 yılı sonunda sona erecektir. Bu da iki firma arasında haksız rekabete sebep olacaktır. Daha önceden yatırım yaptığı için girişimciye teşekkür edeceğimize, bu şekilde rekabette geri bırakmış olacağız. Bu desteğin eski-yeni yatırımcı ayrımı yapılmadan uygulanmasını talep ediyoruz,

2) Konfeksiyon sanayisi gibi istihdam deposu sektörlerde yatırım miktarları çok büyük olmamaktadır. Örneğin, 250 kişiye iş verebilen bir konfeksiyon tesisi 1.000.000 TL’ye kurulabilmektedir. Yukarıda konu edilen teşvik,  yatırım tutarının % 50’sine ulaşılana kadar verilmektedir, bu örnekte 102.500 TL aylık destek olmaktadır. Ancak, 5 ayı bile doldurmadan bu teşvik sona ermektedir. Bu teşvikin ya, miktara bağlı olmaksızın belli bir süreyle örneğin 15 yıl gibi, her 5 yılda bir revize etmek şartıyla uygulanması, ya da,  istihdamı yüksek olan sektörlerde sermayenin bir katsayı ile çarpılarak teşvik süresinin cezbedici bir süreye çıkarılması sağlanmalıdır. Takdirlerinize arz eder, saygılar sunarım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.