banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Erdoğandan Babacana iki talimat

Devlet Bakanı Babacan, Başbakan Erdoğanın kendilerine iki konuda talimat verdiğini belirtti: Mali disiplinden taviz vermeyeceksiniz, seçim ekonomisiyle ilgili şeyler duymak istemiyorum.

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile düzenlediği ortak basın toplantısında Babacan, Başbakan açık talimat verdi. Mali disiplinden taviz vermeyin, seçim ekonomisi havası oluşturacak, çağrıştıracak bir şey yapmayın dedi. Biz de bu çerçevede ilk Ekonomi Koordinasyon Kurulunu yaptık dedi.

Mali kural tartışmasını artık bitirmek gerektiğini belirten Babacan, Bütçede gelirler öngördüğümüzden daha fazla olacak, giderler de öngördüğümüzden fazla olacak. Bütçe açığımız orta vadeli programda öngördüğümüz rakamlarda bitecek. Bu aynı zamanda ciddi bir mali disiplinin göstergesi diye konuştu.

Cari açıkta yüzde 5lik seviyenin sürdürülebilir olduğunu kaydeden Babacan, cari açığın finansmanıyla ilgili bir sorun görünmediğini ifade etti.

OECD Genel Sekreteri Gurria da Türkiyenin notu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltilme yolunda ve şurası açık ki Türkiye bunu hak ediyor dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.