banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Erdoğan G-20 Enerji Bakanları Toplantısı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin dönem başkanı olarak gerçekleştireceği G-20 Zirvesi kapsamında, İstanbul’da gerçekleştirilen ve G-20 ülkelerinin enerji bakanları ile enerji sektöründe dünyanın en büyük temsilcilerini bir araya getiren toplantıya katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 tarihindeki ilk Enerji Bakanları Toplantısı’na ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, G-20’nin dünya ekonomisinin yüzde 85’ini, dünya ticaretinin yüzde 75’ini ve dünya nüfusunun üçte birini oluşturan büyük ve önemli bir platform olduğuna değinerek, bu platformun iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bugün dünyanın önde gelen ekonomileri arasında finansal ve makroekonomik konularda var olan güçlü bir koordinasyonda G-20’nin önemli payının olduğunu belirten Erdoğan, G-20 ülkelerinin temel meselesinin güçlü, sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı küresel büyüme olması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, Türkiye’nin G-20 dönem başkanlığını üstlendiğinde önceliklerini; uygulama, yatırımlar ve kapsayıcılık olarak üç başlık altında topladığını ifade ederek, bu başlıklar altında yürütülen çalışmalara ve bu çalışmalardan elde edilen raporlarda yer alan bazı bilgileri de konuşmasında belirtti.

Sorunların küreselleştiği bir dünyada dayanışma, diyalog ve iş birliğine öncelik verilmediği takdirde karşılaşılan meselelere uygulanabilir çareler üretilemeyeceğinin altını çizen Erdoğan, “Geçtiğimiz yılki zirvede kabul edilen G-20 Enerji İşbirliği İlkeleri’nin bu alandaki iş birliğine çerçeve oluşturdu.”  dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hedefimiz bu ilkelere içerik kazandırmak ve aramızdaki iş birliğini derinleştirmek olmalıdır.” diyerek, Türkiye’nin ilkini düzenlediği G-20 Enerji Bakanları Toplantısı’nın, bir sonraki dönem başkanı Çin tarafından da sürdürülecek olmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.