banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Er; Urfa'da eleman sıkıntısı var

Şanlıurfa’nın merkezinde tamamen Urfa taşıyla yapılmış 5 yıldızlı bir tesis olduklarını belirten Ertuğrul Er,  Elruha’nın bereketli su anlamına geldiğini söyledi. Cumhuriyet tarihindeki ilk binalardan biri olduklarını belirten Er, “Türkiye’nin çeşitli yerlerinde örnekler var ama eskiye uygun sıfırla yapılıp, Urfa taşıyla kaplanan bir binamız var. İçinde iki tane otantik mağara barındıyor. Bu bölgede Urfa’nın tarihi evlerinin içerisinde bir bütünlük sağlıyor. Toplam 87 odayız” dedi.

 

Tesislerinde genelde yerli misafirleri ağırladıklarını ifade eden Er, geçtiğimiz günlerde Göbeklitepe Tapınağı’nın bulunmasıyla birlikte bölgeye daha çok yabancı turist çekebileceklerini söyledi. Yıllık doluluklarının yüzde 70 olduğunu belirten Er, “Bizim kalifiye eleman sıkıntımız var. Dışardan destek alıyoruz, bu da maliyet oluşturuyor. Urfa, GAP turlarının ortasında duruyor. Suriye’deki savaşın etkileri bu döneme yansıdı. Sonbahar döneminde savaşın etkilerini çok gördük” diye konuştu.(turizmgüncel)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.