banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

En Pahalı Elektrik Urfa'da

Şanlıurfa'nın komşu illere göre bugüne kadar elektriği daha pahalıya kullandığını tespit eden Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, elektrik fiyatlarında gerekli indirime gidilmesi için konunun  peşini bırakmıyor.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş gibi komşu illerden Şanlıurfa'ya elektriğin daha pahalıya satıldığını hazırladığı raporlarlarla ortaya koydu.  ŞUTSO Başkanı Ertekin, bu raporları Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başta olmak üzere Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu ve Şanlıurfa milletvekillerine ulaştırdı.

Hafta sonu yapılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Olağan Genel Kurulu Toplantısına katılmak üzere Ankara'ya giden ŞUTSO Başkanı Ertekin, bura da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile görüşerek Şanlıurfa'nın pahalı elektrik kullandığını aktardı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bu görüşme esnasında Şanlıurfa sanayicisinin elektriği komşu illerden daha pahalıya kullanması konusunda gerekli çalışmayı yapacağını kendilerine aktardığını dile getiren ŞUTSO Başkanı Ertekin yetkililere gönderdikleri yazıda ise şu ifadelere yer verdi; " Komşularımız olan Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman'dan elektriği daha pahalı kullandığımızı tespit ettik.  OSB'deki elektrik enerjisi fiyatı çevre illerdeki OSB'lerdekinden gündüz yüzde 15, gece yüzde 36 ve puantta ise yüzde 8 civarında daha pahalıdır. Daha önce kurulan OSB'miz 2006' dan sonra elektrik dağıtımına müracaat ettiği için diğer illerin tarifelerinden kullanamamaktadır. İlimiz elektrik enerjisi fiyatlarının da düşürülmesi için bu tarifeyi kullanmamız ve bunun içinde Bakanlar Kurulu Kararı gerekmektedir. Şanlıurfa OSB'de bir kuruş bile kaçak enerji kullanılmamaktadır.   Elektrik fiyatının yüksekliği ilimiz sanayicilerini mağdur etmekte ve elimizi kolumuzu bağlamaktadır. Mağduriyetimize sebep olan bu durumun en acil şekilde çözülmesi için talimatlarınızı arz ederim."

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.