banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Rafael Karaköprü’de İsmar tepkisi Şanlıurfalı Haseki

'En iyi yatırım altına olan yatırımdır'

Seçim öncesi yaşanan çatışmaların kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirten kuyumcu esnafı,  tek başına iktidarın, altın piyasasını hareketlendireceğine dikkat çekti. Esnaf, seçim sonucuna göre altına yapılacak olan yatırımın umut vadettiğine işaret ettiler.

Yeni hükümetle beraber piyasaların canlanacağını belirten kuyumcu esnafı Cemil Deniz, “Seçimlerden önce hem altın hem dolar yüksekti, piyasalarda belirsizlik vardı, piyasaların nabzı düşüktü. Güneydoğu'da özellikle kötü bir gidişat vardı. Seçimin ardından altın 5-6 milyon gerileme yaptı ve dolardaki tansiyonu düştü. Bu sonucun piyasaya çok iyi bir şekilde yansıyacağını zannediyoruz.”  dedi.

Altına yatırım yapmak isteyen vatandaşlara da tavsiyede bulunan Deniz, ileriki günlerde altın fiyatının daha da düşebileceğini vurguladı.

 Özellikle seçim öncesinde yaşanan çatışmaların kendilerini kötü etkilediğini ifade eden Deniz, “Vatandaşlar altın almıyor ve altına yatırım yapmıyordu. Ama kurulacak yeni hükümetle beraber piyasa adına önümüzdeki günlerin daha da güzel olacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“En iyi yatırım altına olan yatırımdır”

Türkiye’nin istikrar sağlaması, borsanın yükselmesi ve yeni iş sahalarının açılmasının Türkiye açısından önemli olduğuna dikkat çeken kuyumcu esnafı Mehmet Özoğlu, “Dövizin düşüşü altın fiyatlarını etkileyecektir. Ama yeni hükümet tam anlamıyla kurulmadan altın piyasasının belli bir denge sağlaması mümkün değil, ancak hükümetin söz verdiği vaatler yerine getirilirse altın istenilen fiyata gelebilir.” diye konuştu.

Altına yatırım konusunda bilgi veren Özoğlu, piyasaların hareketlenmesiyle beraber en iyi yatırımın yine altın olduğuna kanaat ettiğini söyledi. (Yunus Sırat/Mustafa Kaynak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.