banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

En fazla üretim ve teslimat linyitte gerçekleşti

Temmuz ayında 97 bin 677 ton satılabilir taşkömürü, 3 milyon 458 bin 339 ton linyit ve 400 bin 407 ton taşkömürü koku üretildi.

Teslimat miktarlarına bakıldığında ise; taşkömürünün 2 milyon 770 bin 333 ton, linyitin 3 milyon 470 bin 999 ton ve taşkömürü kokunun 437 bin 191 ton olarak gerçekleştiği belirtildi.

Üretimin teslimatları karşılama oranı en düşük taşkömüründe gerçekleşti
Üretilen katı yakıtların teslimatları karşılama oranı yüzde 3,5 ile en düşük taşkömüründe gerçekleşti. Bu oran linyitte yüzde 99,6 iken taşkömürü kokunda yüzde 91,6 olarak hesaplandı.

Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı
Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; taşkömürü teslimatının yüzde 55’i termik santrallere, yüzde 17,’si kok tesislerine, yüzde 6,7’si demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken linyit teslimatının yüzde 91,4’ü termik santrallere yapıldı. Taşkömürü kokunun ise yüzde 98,1’i demir-çelik sanayine sevk edildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.