banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

EMITT Fuarı Bir Fırsattır

Fuar için tüm hazırlıklar tamamlandı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da en ilgi çekici standın Şanlıurfa Standı olması bekleniyor.
EMITT Fuarı'na 60 ülke ve Türkiye'den Şanlıurfa'yla beraber 100'ü aşkın il ve ilçenin katılması planlanıyor. Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası (ŞUTSO) ve ŞURKAV işbirliğinde hazırlanan Şanlıurfa standı, her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilerin büyük ilgisini çekmeye hazırlanıyor.
Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanındaki otellerin, acentelerin, işletmecilerin, girişimcilerin ve turizm profesyonellerinin tatil severlerle buluşmasını sağlayan EMITT Fuarı'na Şanlıurfa'dan otel ve konukevi temsilcileriyle çok sayıda turizmci katılacak. Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğunun sıra gecesiyle renk katacağı Stantta ziyaretçilere isot, fıstık v.b yanı sıra ilimizin tanıtımını sağlayan harita, broşür, cd gibi materyaller verilecek.
Fuarla ilgili bir değerlendirme yapan ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin "Şanlıurfa'daki turizm öğelerinin tanıtılması için EMİT Fuarı bir fırsattır, bunu değerlendirmemiz gerekiyor dedi. Ertekin "11.500 yıllık geçmişi olan bir il'in yıllık 500 bin turist alması yeterince tanıtılmadığının gösteriyor. EMITT Fuarı gibi organizasyonlar ilimizin tanıtımı için çok önemli, oraya giden işletme sahipleri turistik bir geziye gelmiş gibi hareket etmek yerine iş bağlantıları kursa, acentelere farklı farklı opsiyonlu programlar sunsa, ilimizin tüm tarihi ve turistik yönlerini ciddi sunumlarla aktarabilse ancak hedeflenen turist sayısına ulaşabiliriz. Ama maalesef, buradan giden temsilcilerimiz sohbet muhabbet için bir gezi havasıyla gidiyor, çay kahve içip eş-dostla muhabbete koyuluyor. Fuarın gerçek amacına uygun hareket etmek lazım. Binlerce lira masraflar yapılıyor boşa gitmesin, bu bir vebaldir, bunu herkes böyle bilsin. Tarihi ve kültürel miraslarımızı, doğal güzelliklerimizi, yöresel tatlarımız ve el sanatlarımızı ve memleketimizin diğer zenginliklerini bu fuarda herkese anlatmalıyız, ayrıca İstanbul'da ve çevre illerde yaşayan tüm hemşerilerimizi İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki Şanlıurfa Standına bekliyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.