banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Paylaşan Eller

Emekliye çifte maaş verilecek

9.5 milyona ulaşan emekli sayısı ile 100 ülkenin nüfusunu geride bırakan Türkiye, ortalama 700 lira civarında olan ve AB ülkelerinin gerisinde kalan emekli maaşlarına el attı.

Bu tabloyu dikkate alan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tamamlayıcı emekliliği teşvik için kolları sıvadı.

GELİR KAYBI ÖNLENECEK

Buna göre; emekliye ikinci bir gelir kapısı açacak olan 'tamamlayıcı emeklilik' sistemi teşvik edilecek. Böylece, emekli olduktan sonra ortaya çıkan gelir kaybının da önüne geçilecek.

Hükümet, büyük şirketlerin çalışanları için tamamlayıcı emekliliği devreye sokmaları durumunda vergi, prim desteği başta olmak üzere teşvik kapısını aralayacak.

SGK Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Açıkgöz, tamamlayıcı emeklilik sistemi için yasal düzenleme gerektiğini, işveren desteğinin önem taşıdığını söyledi. Açıkgöz, şunları kaydetti: "İkinci bir emekliliğe kimsenin uzak duracağını sanmıyorum. Ancak küçük işletmeler mevcut primden kaçarken ikinci prim ödeme sistemine sıcak bakar mı? Mevzuat hazırlanırken bunların da dikkate alınması gerekiyor. Tamamlayıcı emeklilik sistemi yaygınlaşacak."

BUGÜN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.