banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

Emekliler Zamlı Maaşlarına Kavuşacaklar…

Emekliler Zamlı Maaşlarına Kavuşacaklar…

Başbakan Erdoğan’ın ‘zam müjdesi’ torba tasarı Meclis’ten geçmediği için Şubat ayına kalmıştı.

Başbakan Erdoğan’ın Ekim ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri için açıkladığı ‘zam müjdesi’ torba tasarı Meclis’ten geçmediği için Şubat ayına kalmıştı. Torba yasa tasarısının 17 Ocak'a kadar yetiştirilememesi nedeniyle zamlarını alamayan emekliler şubat ayında bir ay gecikmeli de olsa zamlarına kavuşacaklar.
Başbakan Erdoğan, ocak ayı için 500 liranın altında maaş alan emeklilere 60 liralık zam, bin 500 liranın üzerinde maaş alanlara da yüzde 4 oranında artış yapılacağını açıklamıştı. Fakat Torba Yasa tasarısı yetiştirilemediği için emekliler ocak ayında sadece yüzde 2,7'lik enflasyon zammı ile yetinmek zorunda kalmıştı.
10 günlük tatilin ardından yarın yeniden toplanacak olan Meclis'in öncelikli gündeminde bulunan torba yasa tasarısının kanunlaştırılması için görüşmelere 26 Ocak'ta başlaması bekleniyor. Tasarının bu hafta TBMM'den geçmesi ile birlikte 6,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi Erdoğan'ın açıkladığı zamlı maaşlarına kavuşacaklar ve geçen aya ait farklarını da alacaklar

 

Haber: Ramazan İmre/ www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.