banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Pirhalil Sanlıurfa Rogers Kassım Mato

Elektrikte 'tasarruf' hikaye oldu! Kandırıldık!

Cihazı iade etmek isteyenlere Bakan Yıldız'ın yanıtı ise, "Polise başvurun" oldu.

Kendini hayali "Elektrik Tasarrufları Genel Müdürlüğü" personeli gibi tanıtan uyanıkların "tasarruf cihazı" dolandırıcılığı bitmedi. Elektrikten yüzde 30'a kadar tasarruf edeceğini umarak "tasarruf cihazı" alanlar, kandırıldıklarını anlayınca, "ürünü iade etmek" için Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı'na başvurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bilgi edinme birimine gelen şikayetlere göre, kendilerini Bakanlık personeli olarak tanıtan bazı uyanıklar, evlerde elektrik faturalarını düşüreceği iddiasıyla sözde "Elektrik Tasarruf Cihazı" satışını hızlandırdı.

Satışlar hızlanmıştı...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ülke genelinde "enerji verimliliği" çalışmaları yapılırken, elektrikte tasarruf cihazı dolandırıcılığı da arttı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bilgi edinme birimine gelen şikayetlere göre, kendilerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personeli olarak tanıtan bazı uyanıklar, evlerde elektrik faturalarını düşüreceği iddiasıyla sözde "Elektrik Tasarruf Cihazları" satışını hızlandırdı. Tasarruf cihazı dolandırıcılarının vatandaşları telefonla arayıp kredi kartı bilgilerini istediği belirtildi. Konuyla ilgili Bakanlığa ulaşan bazı şikayetler şöyle oldu:

10 yıla kadar tasarruf!

* "Enerji Tasarruf Genel Müdürlüğü Bilişim Teknoloji'lerinde çalıştığını söyleyen bir kişi beni aradı ve Enerji Bakanlığı tarafından verilen teşvik kapsamında elektrik faturalarında yüzde 30 tasarruf sağlayan bir cihazın bana verileceğini söyledi. Kredi kartı bilgilerimi istediler."

* "Bakanlığınıza bağlı Elektrik Tasarrufları Genel Müdürlüğü'nden aradıklarını, elektrik tasarrufu cihazı ile elektrik faturalarında 10 yıla kadar tasarruf yapıldığını beyan edenlerce arandım."

* "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı işbirliğinde faaliyet gösterdiklerini söyleyen biri beni aradı ve fatura azaltılmasına yönelik bir cihazdan bahsetti. Cihazın sadece yanan ışıkla aktif olacağını ve yüzde 30'a yakın faturayı düşük ödeyebileceğimizi söylediler. Benim tüm adres bilgilimi biliyordu ve ilk 4 hanesi dışında kredi kartı numarasını vermemi istediler. Ama hangi banka ve kredi kartı türünü sordular. Bu şekilde ilk 4 haneyi bilmek mümkün."

‘Gelin alın' mesajı

* "Firmanızın satış elemanları adresime gelerek enerji tasarruf cihazı ürününü kapıdan satış yoluyla bana satmıştır. Bu ihtarın elinize ulaştığı tarihten itibaren kanuni süre olan yirmi gün içerisinde malı almakla yükümlü bulunduğunuzdan satışın yapıldığı adresime gelerek ürününüzü geri almanız gerekmektedir."

* "Enerji Tasarrufu Genel Müdürlüğü'nden aradığını söyleyen bir kişi, zorunlu olarak elektrik tasarruf cihazı almam gerektiğini belirterek kredi kartı bilgilerimi istedi."

Kaynak: Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.